Στους τελικούς του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκφραστικής Ανάγνωσης τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη!!!

Με την κατάκτηση της 5ης θέσης προκρίθηκε η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων μας, Γιαννακουδάκη-Παπαδοπούλου Δ., στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκφραστικής Ανάγνωσης, ο οποίος διεξήχθη με τη συμμετοχή 17 σχολείων και 107 μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα.

Ο παραπάνω Διαγωνισμός διοργανώθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση. Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη συμμετείχαν με μαθήτριες από τον Όμιλο Ρητορικής των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, υπό την καθοδήγηση της Φιλολόγου του Σχολείου μας,  κ.κ. Ε. Καρατζιούλα.

Για τον ίδιο διαγωνισμό οι μαθήτριες του Ομίλου Ρητορικής Αναγνωστοπούλου Κ.-Ε., Αναγνωστοπούλου Κ.-Μ., Τσομπάνη Μ., Ανδριέλη Μ.-Α. και Λύσσα Α.-Μ.  για ελάχιστα μόρια δεν προκρίθηκαν στην τελική φάση, παρόλο που απέσπασαν επαινετικά σχόλια από τους κριτές για τη συνολική τους παρουσία.

Η συμμετοχή των μαθητών στο Διαγωνισμό συνέτεινε, με την ενίσχυση δεξιοτήτων προφορικού λόγου που αναδεικνύουν γλωσσικές, επικοινωνιακές, κοινωνικές και συναισθηματικές ικανότητες, στην προαγωγή και προώθηση όχι μόνο της φιλαναγνωσίας τους αλλά και της ανατρεπτικής δύναμης του πολιτισμικού κεφαλαίου της λογοτεχνίας. Ο καινοτόμος χαρακτήρας της ρητορικής ως παιδαγωγικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με τη βίωση του λογοτεχνικού κειμένου συμβάλλουν στη μόρφωσή τους και στο μετασχηματισμό τους σε συνειδητούς πολίτες.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στηρίζουν όλα τα προγράμματα που στοχεύουν στην ανάδειξη των δεξιοτήτων των μαθητών τους. Ευχόμαστε στους μαθητές και στις μαθήτριες του σχολείου μας κάθε επιτυχία και πρόοδο!