Στην 1η Δεκάδα η ομάδα μας στον Εθνικό Διαγωνισμό “European Money Quiz”!

Με την κατάταξή της στην 1η δεκάδα διακρίθηκε η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων μας στον  40 Εθνικό Διαγωνισμό Γνώσεων για το Χρήμα “European Money Quiz”, που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.), στο θεσμό της “European Money Week”, της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, μεταξύ 27 σχολείων και 305 ατομικών συμμετοχών απ’ όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για τους μαθητές μας: Νάκου Π., 9η θέση, Γιοκαράκης Α., 15η και Αναγνωστοπούλου Κ.-Μ., 16η, θέσεις που οδήγησαν στην κατάταξη της ομάδας τους στην 1η δεκάδα, ανάμεσα σε 60 διαφορετικές ομάδες Πανελλαδικώς. Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές μας και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

 

Ο Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα, αποτελεί το πρώτο σκέλος της κοινής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και των μελών της για τον Χρηματοπιστωτικό Εγγραμματισμό των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων  ηλικίας 13-15 χρονών.

Η Ε.Ε.Τ. ευχαριστεί θερμότατα όλα τα σχολεία, τους μαθητές και τους καθηγητές τους για τη συμμετοχή τους στον 4ο  Εθνικό Διαγωνισμό και το ενδιαφέρον που επέδειξαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που ανέκυψαν λόγω των μέτρων πρόληψης από την εξάπλωση του COVID-19 και εμείς με τη σειρά μας ανταποδίδουμε τις ευχαριστίες τόσο στην Ε.Ε.Τ. για την άρτια διοργάνωση, όσο και σε όλους τους μαθητές και μαθήτριές μας που θέλησαν να πάρουν μέρος στο συγκεκριμένο διαγωνισμό προσθέτοντας στις μαθησιακές τους εμπειρίες επιπλέον οικονομικές  γνώσεις που – όπως οι ίδιοι διαπίστωσαν – θα τους βοηθήσουν στη σωστή διαχείριση και ανάπτυξη των οικονομικών τους δεξιοτήτων.