Σκιαγραφώντας «Τα πρόσωπα της Επανάστασης του 1821» με τους συγγραφείς Β. Μαρκάκη & Ζ. Ζαμπακίδη

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την έναρξη της   Ελληνικής Επανάστασης, την Παρασκευή 2 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου) , πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με θέμα το λογοτεχνικό βιβλίο : «Τα πρόσωπα της Επανάστασης του 1821». Οι μαθητές της Ε’ Τάξης , μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Microsoft Teams που χρησιμοποιείται στα Εκπαιδευτήριά μας , οργάνωσαν  τηλεδιάσκεψη με τους συγγραφείς Βασιλική Μαρκάκη & Ζήνωνα Ζαμπακίδη, οι οποίοι πραγματοποίησαν μια σύντομη παρουσίαση του νέου λογοτεχνικού τους βιβλίου.

Σε αυτό παρουσιάστηκαν 50 ηρωικές μορφές της  επανάστασης σε μια ξεχωριστή εικονογράφηση, αναφερόμενοι κυρίως στην πολιορκία του Μεσολογγίου, τονίζοντας την τεράστια σημασία της συγκεκριμένης μάχης για την έκβαση του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων. Στη σύσκεψη  εστίασαν σε διακεκριμένες προσωπικότητες ηρώων, όπως τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, λόγω της καταγωγής του από το Mαυρομάτι Καρδίτσας, τον Ανδρέα Μιαούλη και τον Λόρδο Βύρωνα. Προσέφεραν νέες και άγνωστες πληροφορίες για πολλούς οπλαρχηγούς , καθώς  και για αφανείς προσωπικότητες που συνέβαλαν στην Ελληνική Επανάσταση , χωρίς να είναι τόσο δημοφιλείς , όπως η πρώτη κατάσκοπος στον Αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας , Μαριγώ Ζαραφοπούλου, ερεθίζοντας συνεχώς την περιέργεια και το ενδιαφέρον των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους.

Στο τέλος της συνάντησης οι μαθητές μας πρόβαλαν την δική τους εργασία για το 14ο συνέδριο πληροφορικής με θέμα : «Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της Ελληνικής Επανάστασης» , η οποία απέσπασε από τους συγγραφείς ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια για την ποιότητα και την πληρότητα της.  Τους ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκαναν!!!