200 χρόνια Ελλάδα, μέσα από τα μάτια των παιδιών!

Τη διπλή, θρησκευτική και εθνική, γιορτή της πατρίδας μας γιόρτασαν σήμερα, διαδικτυακά, οι μικροί μαθητές των τμημάτων του Νηπιαγωγείου μας. Τα παιδιά ¨άκουσαν¨ το χαρμόσυνο μήνυμα που έφερε ο αρχάγγελος Γαβριήλ στη Μαρία και ήρθαν σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας για τη μέρα του Ευαγγελισμού.

Παράλληλα, ταξίδεψαν στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας, γνωρίζοντας  τους αθάνατους ήρωες του γένους και τα ανδραγαθήματά τους κατά την περίοδο της επανάστασης.

Ειδικά για φέτος  και με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης τα παιδιά μας συμμετείχαν σε ένα σχέδιο δράσης   " Ταξίδι στην Ελευθερία" παίρνοντας μέρος σε διάφορες δραστηριότητες.

Δημιούργησαν ¨τη δικιά τους πινακοθήκη¨  "200 χρόνια ΕΛΛΑΔΑ, μέσα από τα μάτια των παιδιών" με έργα εμπνευσμένα από την εποχή εκείνη, ζωντανεύοντας με έναν μοναδικό τρόπο, στιγμές της ιστορίας μας.

Μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα, απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν πατριωτικά τραγούδια και πλημμύρισαν τις καρδιές όλων μας με υπερηφάνεια, ψάλλοντας τον εθνικό μας ύμνο.

Οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που με τη φλόγα και την ορμή τους μας κάνουν να ελπίζουμε ότι είναι άξιοι συνεχιστές τους έργου των προγόνων μας και θα κρατήσουν την πατρίδα ψηλά για πάντα.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα μας!

Δείτε την πινακοθήκη μας (βίντεο):  " 200 χρόνια Ελλάδα, μέσα από τα μάτια των παιδιών"

Δείτε το επετειακό μας βίντεο : "Ταξίδι στην Ελευθερία"