Ιχνηλατώντας τα βήματα της Ελληνικής Επανάστασης… 200 χρόνια μετά!

Την Τετάρτη 24/3/2021 στα Εκπαιδευτήριά μας, διδάσκοντες και μαθητές, γιορτάσαμε με ιδιαίτερη υπερηφάνεια τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την επίσημη έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, του «θαύματος του κόσμου», καθώς και τη μεγάλη χριστιανική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού, συνδυάζοντας τα εφόδια της τεχνολογίας με την αστείρευτη διάθεση των παιδιών, ταξιδέψαμε στον χρόνο. Μπροστά στα μάτια μας ζωντάνεψαν οι μνήμες του ένδοξου ’21. Μέσα από διαδικτυακές παρουσιάσεις, ποιήματα, τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς και επετειακά αφιερώματα τιμήσαμε τους Αγωνιστές και τα ηρωικά τους κατορθώματα, αναδείξαμε τον ρόλο του Κρυφού Σχολειού, τη δράση της Φιλικής Εταιρείας, την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου. Γνωρίσαμε τα σημαντικότερα γεγονότα του απελευθερωτικού αγώνα, που αποτέλεσε το μεγάλο βήμα του Ελληνισμού για τη δημιουργία του σύγχρονου ελεύθερου ελληνικού κράτους.

Οι μαθητές μας ένωσαν τις φωνές τους, εκφράζοντας με ενθουσιασμό την ευγνωμοσύνη τους σ’ όλους όσους αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Άλλωστε ο ηρωισμός και η αυτοθυσία τους αποτελούν για όλους μας πολύτιμα διδάγματα. Το φωτεινό τους παράδειγμα ας γίνει λοιπόν έμπνευση για τις επόμενες γενιές…200 χρόνια μετά, στεκόμαστε μικροί και ασήμαντοι μπροστά στο μεγαλείο ψυχής εκείνων των ανθρώπων. Το 2021 είναι μια μοναδική χρονιά για την Ελλάδα και για όλους τους Έλληνες. Είναι η ευκαιρία όλων μας να τιμήσουμε το σπουδαίο και ένδοξο παρελθόν της χώρας μας και να ανοίξουμε ένα νέο παράθυρο στο Μέλλον του τόπου μας! Χρόνια πολλά Ελλάδα !

Επίσης οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου με την βοήθεια των καθηγητών τους αλλά και με το σύνθημα "Θυμόμαστε-Τιμούμε-Οραματιζόμαστε" θυμήθηκαν την αυτοθυσία των ηρώων του 1821 για τη διεκδίκηση της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας του Έθνους μας. Αναφερόμενοι στους ήρωες μας και στους αγώνες τους αποδώσαμε, και εμείς από την πλευρά μας, ύστατο φόρο τιμής για το υπέρτατο αγαθό που μας χάρισαν, αυτό της Ελευθερίας. Τιμώντας, με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την επίσημη έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και τη μεγάλη χριστιανική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αντιληφθήκαμε το μεγαλείο της Ελληνικής Ψυχής και τη Θεία Ευλογία που υπάρχει στους Έλληνες. Μέσα από τη μνήμη τους οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο, γιατί ως Έθνος αποδείξαμε πως μεγαλουργούμε στα δύσκολα και έχουμε πάντα μαζί μας ως αρωγό τη χάρη του Θεού και της Παναγίας!!!

Χρόνια Πολλά, Υγεία και Δύναμη σε όλες και όλους!!! Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!