Την 1η και 4η Πανελλήνια θέση κατέκτησαν οι ομάδες μας στην πρώτη φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας».

Την 1η και 4η θέση κατέκτησαν οι ομάδες μας στον Γ΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας», για την πρώτη φάση, ο οποίος διεξήχθη με τη συμμετοχή 27 ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα,  το Σάββατο 27 Μαρτίου  2021. Πρόκειται για τις ομάδες: De jure”, 1η θέση με συνολική βαθμολογία 2.850 (95%), αποτελούμενη από τις μαθήτριες της β΄ Λυκείου: Γιαλαμά Ε., Κοντοπούλου Ε., Κουταβά Ν., Πεχλιβανίδου Η., Χαλαμπάκη Κ. και Fabulous”, 4η θέση με συνολική βαθμολογία 2.646 (88,2%), με τους μαθητές της α΄ Λυκείου: Βασιλειάδου Μ-Θ., Ιασωνίδου Δ., Τόττα Α., Τσιάντας Χ., Φλωρίδου Μ.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι από τους 120 συνολικά ομιλητές βραβεύθηκαν ως οι καλύτεροι ομιλητές οι μαθήτριές μας: Κουταβά Ν., 1η με 192 βαθμούς, Γιαλαμά Ε., 2η με 191,6 βαθμούς και Πεχλιβανίδου Η., 3η με 190 βαθμούς.

Η τρίτη ομάδα των Εκπαιδευτηρίων μας, Lex”, αποτελούμενη από τις μαθήτριες της α΄ Λυκείου: Δήμου Σ., Κεχαγιά Α., Νενοπούλου Ρ-Μ. και Τσομπάνη Φ. για ελάχιστα μόρια δεν κατάφερε να προκριθεί στην εξάδα, παρόλο που απέσπασε επαινετικά σχόλια από το προεδρείο για τη συνολική της επιχειρηματολογία κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Οι ομάδες μας θα διαγωνισθούν στον τελικό, που θα διεξαχθεί ψηφιακά το Σάββατο, 3 Απριλίου 2021, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Καρατζιούλα Ε. και Ντούρου Σ.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στηρίζουν όλα τα προγράμματα που στοχεύουν στην ανάδειξη των δεξιοτήτων των μαθητών τους, συγχαίρουν όλους του προαναφερόμενους συμμετέχοντες και εύχονται  Καλή Επιτυχία  στους διαγωνιζόμενους της τελικής φάσης.

Δείτε Περισσότερα

Οι Εικονικές Δίκες “Πρωταγόρας” αποτελούν μία διαδραστική προσομοίωση Δικαστηρίου κατά την οποία οι συμμετέχοντες καλούνται να επιχειρηματολογήσουν σε ρόλο δικηγόρων και μαρτύρων, προσπαθώντας να πείσουν ένα άκρως απαιτητικό Προεδρείο για το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Η θεματολογία των εικονικών δικών αντλείται από πραγματικές υποθέσεις που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη, ανά τον κόσμο, και αποφαίνονται για ζητήματα που διχάζουν την κοινή γνώμη – όπως η θανατική ποινή, ο περιορισμός του διαδικτύου, η ευθανασία.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της Δικαιοσύνης από μικρή ηλικία και να αλληλεπιδράσουν με αυτόν, να εξασκήσουν τη λογική τους, καθώς κλήθηκαν να σχηματίσουν την υπεράσπιση της θέσης τους και να εντοπίσουν τα λογικά  λάθη της αντίπαλης ομάδας, να καλλιεργήσουν τις ρητορικές τους ικανότητες, να διευρύνουν τους ορίζοντες τους μέσα από τη συζήτηση ποικίλων θεμάτων και να καλλιεργήσουν το ομαδοσυνεργατικό πνεύμα.