Με επιτυχίες οι 2 ομάδες μας στη 2η φάση του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Στατιστικής 2021.

Θερμά Συγχαρητήρια στις 2 ομάδες της Γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας που, από τις 58 Πανελλαδικώς, προκρίθηκαν στη 2η φάση του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Στατιστικής, που διεξάγεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Πιο συγκεκριμένα συγχαίρουμε τις μαθήτριες Γιαννακουδάκη-Παπαδοπούλου Δ., Κλαμπάτσα Ε. και Σπανού Β. (ομάδα ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ) και τις Αναγνωστοπούλου Κ.-Μ. και Κοτροπούλου Α. (ομάδα ΕΥΔΟΞΟΣ).

Με τη στατιστική τους παιδεία και την κριτική τους ικανότητα, σε συνδυασμό με την ομαδική εργασία και συνεργασία, οι μαθήτριες του Σχολείου μας απάντησαν με επιτυχία στο τεστ βασικών στατιστικών γνώσεων, στο τεστ για τη χρήση των πηγών και των επίσημων στατιστικών δεδομένων και στο τεστ για τη χρήση infographics, ως επίσημες πηγές στατιστικών δεδομένων.

Η συλλογή, ταξινόμηση, επεξεργασία, παρουσίαση, ανάλυση και ερμηνεία των δεδομένων, ειδικά τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας COVID-19, είναι απαραίτητη με απώτερο στόχο την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τη λήψη ορθών αποφάσεων.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και στη 2η φάση του διαγωνισμού.