Ευτυχισμένα παιδιά του Σήμερα … ενεργοί πολίτες του Αύριο!

Στο πλαίσιο της Ενότητας Μελέτη του Περιβάλλοντος: «Μέσα Μεταφοράς» , οι μαθητές των μικρών Νηπίων των Εκπαιδευτηρίων μας εκπόνησαν Σχέδιο Εργασίας με θέμα: «Κυκλοφορώ στον δρόμο με ασφάλεια».

Έτσι, γνωρίσαμε τα Μέσα Μεταφοράς της Ξηράς, της Θάλασσας και του Αέρα, παρακολουθήσαμε  την εξέλιξη τους στον χρόνο, μάθαμε τη χρησιμότητα και τον τρόπο λειτουργίας τους στο σήμερα, ενώ παράλληλα μάθαμε τα σήματα της τροχαίας και κατανοήσαμε τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί το Σχέδιο Εργασίας τα παιδιά μας παρακολούθησαν παρουσιάσεις για τα Μεταφορικά μέσα στον Διαδραστικό πίνακα και είδαν εκπαιδευτικά βίντεο για τον Κ.Ο.Κ.. Ομαδοποίησαν και ταξινόμησαν τα Μεταφορικά Μέσα, εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους, δημιουργώντας το Γλωσσάρι της Κυκλοφοριακής Αγωγής, συμμετείχαν σε δραστηριότητες θεατρικών παιχνιδιών και ρυθμικής αγωγής που αφορούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στο Γυμναστήριο του Σχολείου μας, ζωγράφισαν και κατασκεύασαν κάθε λογής Μεταφορικό Μέσο βάζοντας όλη την τέχνη και το μεράκι τους, ενώ συμμετείχαν πραγματικά με την ψυχή τους σε κάθε παιχνίδι που αφορούσε την  ενότητα.

Γέμισαν και οι δικές μας ψυχές με περηφάνια καμαρώνοντας τους ενεργούς πολίτες του Αύριο, καθώς αντικρύζαμε τα ευτυχισμένα παιδιά του Σήμερα!

Ελληνικα