Η 42η Eθνική συνδιάσκεψη επιλογής του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου Nέων…”Θύμα του Κορωνοϊού”.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (Ε.Κ.ΝΕ.) είναι ένα peer-to-peer εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο φέρνει κοντά χιλιάδες νέους από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να συζητήσουν για τα φλέγοντα Ευρωπαϊκά ζητήματα, να ανακαλύψουν και αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να κατανοήσουν τις αρχές του  διαλόγου, της συνεργασίας και του σεβασμού καθώς και να προετοιμαστούν για την ανάληψη των ηνίων του μέλλοντος της Ευρώπης.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Ε.Κ.ΝΕ. θα διοργάνωνε την 42η ετήσια εθνική συνδιάσκεψη στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή 120 μαθητών λυκείων διαφόρων περιφερειών της πόλης αλλά και της Ηπείρου, της Δυτικής, Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Εξαιτίας όμως των εξελίξεων σχετικά με την πανδημία, το σωματείο αποφάσισε να αναβάλει το πλάνο διεξαγωγής της 42ης ΕΣΕ και να το μεταθέσει για τον Δεκέμβριο του 2021. Ωστόσο η αναβολή δεν σήμαινε και αδράνεια κι έτσι διεξήχθη στις 19 Δεκεμβρίου 2020 ένα διαδικτυακό Pre-Event προσομοίωσης με σκοπό να διατηρηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον των μαθητών καθώς και να ενημερωθούν νέα υποψήφια μέλη για τις δράσεις. Την ενημερωτική ημερίδα παρακολούθησε η μαθήτρια λυκείου του σχολείου μας Βασιλειάδου Ν. με μεγάλο ενδιαφέρον και προσμονή για την επερχόμενη δια ζώσης συνδιάσκεψη. Η επιστροφή στην κανονικότητα, λοιπόν, ευχόμαστε να έρθει γρήγορα, αν και παρά τις συνθήκες αποδεικνύουμε πως πρώτο μέλημα μας ως Σχολείο είναι να διατηρούμε το ενδιαφέρον και το επίπεδο των μαθητών μας σε υψηλά επίπεδα.