Φεστιβάλ Ολυμπίας – Camera Zizanio

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη συμμετέχουν στην 20η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio, με την ταινία των μαθητών της α΄ Λυκείου με τίτλο: «Καλώς ήρθατε».

Στην 20η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio,  η οποία πραγματοποιείται παράλληλα με το 23ο Φεστιβάλ Ολυμπίας, προβάλλονται 186 κινηματογραφικές δημιουργίες παιδιών και νέων από όλο τον κόσμο. Οι ταινίες συμμετέχουν σε τρία διαγωνιστικά τμήματα: Ελληνικό με 74 ταινίες, Ευρωπαϊκό με 82 ταινίες από 27 χώρες και Διεθνές με 30 ταινίες από 17 χώρες και σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες (έως 12 ετών, 13 – 16 και 17 – 20  ετών).

Οι διευρυμένες με παιδιά από όλη την Ελλάδα κριτικές επιτροπές θα απονείμουν, όπως έχει καθιερωθεί, τρία βραβεία για κάθε ηλικιακή κατηγορία, τόσο στο Ελληνικό όσο και το Ευρωπαϊκό διαγωνιστικό τμήμα, ενώ από ένα βραβείο σε κάθε ηλικιακή κατηγορία στο Διεθνές. Παράλληλα θα υπάρξουν και τα ειδικά βραβεία του ελληνικού τμήματος. Η Camera Zizanio και το Φεστιβάλ Ολυμπίας θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου διαδικτυακά.

Οι ταινίες που υποβλήθηκαν έφτασαν τις 1.400! Η ταινία των μαθητών της α΄ Λυκείου με τίτλο: «Καλώς ήρθατε» βρίσκεται στη λίστα με τις ταινίες που επελέγησαν στην κατηγορία: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ // ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β΄ (13 έως 16  ετών). H ανακοίνωση των Βραβείων θα γίνει την Παρασκευή στις 4/12. Ευχόμαστε στους μαθητές μας καλή επιτυχία!

Οι λίστες με τις ταινίες που επελέγησαν έχουν αναρτηθεί στον σύνδεσμο:

https://camerazizanio.net/2020-2/films-in-competition/greek-section/