Τα φθινοπωρινά φρούτα επισκέπτονται τα Προνήπια.

Όμορφα φθινοπωρινά χρώματα, γλυκές δημιουργίες, πρωτότυπες κατασκευές και γνώσεις, κατέκλυσαν τον Παιδικό Σταθμό μας. Οι λιλιπούτειοι μαθητές των Προνηπίων μας είχαν την ευκαιρία, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας για το ¨Φθινόπωρο¨, να γνωρίσουν τα φρούτα και τους καρπούς της εποχής. Τους δόθηκε η δυνατότητα να δουν  και να επεξεργαστούν κάστανα, αμύγδαλα, καρύδια, ελιές, ενώ γεύτηκαν και μια υγιεινή φρουτοσαλάτα από μήλα, αχλάδια, ρόδια, σταφύλια και κυδώνια.

Σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, αναφερθήκαμε στις ευεργετικές τους ιδιότητες για τον οργανισμό μας (π.χ. λήψη θρεπτικών συστατικών, θωράκιση ενάντια στις ιώσεις κλπ), στους τρόπους που μπορούμε να τα καταναλώσουμε, καθώς επίσης και σε ποιες μορφές τα συναντάμε (π.χ. μαρμελάδα, κομπόστα κ.ά)

Στη συνέχεια, έφτιαξαν και γεύτηκαν νόστιμα μηλοπιτάκια – ένα άκρως φθινοπωρινό γλυκό- χρησιμοποιώντας έτσι μέσω της μαγειρικής που τους ενθουσιάζει, όλες τις αισθήσεις τους.

Τέλος, εκφράστηκαν εικαστικά μέσα από όμορφες δημιουργίες, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές (ψηφίδες, γλασέ, μπαλίτσες, γκοφρέ, δαχτυλοσφραγίδες κλπ.), εξασκώντας έτσι με αυτόν τον τρόπο και τη λεπτή κινητικότητα.

Ραντεβού την επόμενη φορά με νέες ωραίες δραστηριότητες!!!