Χρυσό Μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα «Hellenic Young Naturalists’ Tournament 2020» και συμμετοχή στους Διεθνείς Τελικούς Αγώνες «ΙΥΝΤ 2020» στη Ρωσία.

Χρυσό Μετάλλιο και ανώτατη διάκριση, έλαβε η επταμελής ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, αποτελούμενη από τους Ράπτη Μ. (captain), Γιαλαμά Ε., Δέμπη Κ.,  Κουταβά Ν. και Φαρμάκη Χ. (α΄ λυκείου), Φλωρίδου Μ. (Γ΄ Γυμνασίου) και Μισκάκη Σ. (Α΄ Γυμνασίου), στο «Hellenic Young Naturalists’  Tournament  2020», το οποίο διεξήχθη το Σάββατο 13 και την Κυριακή  14 Ιουνίου 2020 στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή πολλών σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές της ομάδας  των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη βραβεύτηκαν και για τα 17 θέματα Αστρονομίας, Βιολογίας Φυσικής και Χημείας, στα οποία εργάστηκαν ως πραγματικοί ερευνητές, πειραματικά και θεωρητικά, στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών των Εκπαιδευτηρίων μας, με μέντορα την καθηγήτρια Χημείας του Σχολείου μας κα Ε. Παρισοπούλου.

Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός «Hellenic Young NaturalistsTournament 2020”  διοργανώθηκε από την  Ένωση Ελλήνων Φυσικών και οι παρουσιάσεις των πειραμάτων έγιναν στους τελικούς αγώνες στην αγγλική γλώσσα, στο πλαίσιο των κανονισμών του Διεθνούς «International Young NaturalistsTournament 2020”,  που θα πραγματοποιηθεί  στη Ρωσία. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν ομάδες μαθητών ηλικίας 12-16 ετών,  οι οποίοι  παρουσιάζουν και συζητούν τα πειράματα που εκτελούν, τα αποτελέσματα και το σύνολο της έρευνάς τους πάνω σε δεκαεπτά προβλήματα Φυσικών Επιστημών.

Ευχόμαστε Πάντα Επιτυχίες  στους μαθητές μας και μια μεγάλη διάκριση στους Διεθνείς Τελικούς στην Πετρούπολη της Ρωσίας !!!

H συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Αθανάσιος Φρυγανιώτης στο Οpen tv.