Πανηγυρική εκδήλωση για τους απόφοιτους της γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη.

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη την Πέμπτη 02 Ιουλίου 2020 μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα αποχαιρέτησαν τους αποφοίτους της γ΄ Λυκείου του σχολικού έτους 2019- 2020.

Ο προαύλιος χώρος των Εκπαιδευτηρίων ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ, φόρεσε τα γιορτινά του και υποδέχτηκε μέσα από ένα φαντασμαγορικό παιχνίδι ήχου και φωτός,   τους αποφοίτους που τερμάτιζαν τη μαθητική τους πορεία.

Η βραδιά εξελίχθηκε μέσα σε μια καθ’ όλα πανηγυρική ατμόσφαιρα με τα χαμόγελα των αποφοίτων μας να φωτίζουν και να αντανακλούν χαρά και συγκίνηση συνάμα, στα πρόσωπα των γονέων, κηδεμόνων και καθηγητών που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον αυτή τη ξεχωριστή γιορτή, που διεξήχθη με ασφάλεια τηρώντας πιστά όλους τους κανόνες προστασίας που όρισε το Υπουργείο Παιδείας.

Ο Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων κύριος Αθανάσιος Φρυγανιώτης απένειμε τιμητικές πλακέτες στους αποφοίτους και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν να εμπλουτίζουν την ενήλικη πλέον ζωής τους με γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες διαφυλάσσοντας στο ακέραιο το ήθος και την καλλιέργεια που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο. Ταυτόχρονα, η  κ. Χαρά Φρυγανιώτη και ο κ. Πέτρος Φρυγανιώτης  χάρισαν αναμνηστικά  στους αποφοίτους, τα οποία επιλέχθηκαν από το σχολείο με ιδιαίτερη φροντίδα με σκοπό να τους ενώνουν και να τους θυμίζουν πάντοτε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες της τελετής αποφοίτησης κ. Γεωργία Βαγιωνά και Σουζάννα Ντούρου καθώς και οι υπεύθυνοι καθηγητές των τμημάτων της γ΄ λυκείου, ο κ. Γεώργιος Γαλατάς, η κ. Ευαγγελία Θεοδώρου, ο κ. Νικόλαος Λύσσας αποχαιρέτησαν τα παιδιά εκφράζοντας συναισθήματα και σκέψεις εκ  μέρους του συλλόγου καθηγητών των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη.

Οι απόφοιτοί μας, θυμήθηκαν όλα όσα έζησαν κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης σχολικής τους πορείας στους χώρους των Εκπαιδευτηρίων, μέσα από στιγμιότυπα της ταινίας που ετοίμασε το σχολείο με πολύ αγάπη για εκείνους.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για γονείς/κηδεμόνες και μαθητές το αφιέρωμα που δημιούργησε ο σύλλογος όλων των καθηγητών για τους αποφοίτους, απευθύνοντας αφενός ο καθένας με το δικό του τρόπο τις ευχές του και αποδεικνύοντας αφετέρου ότι το πρόσφατο κοσμογονικό γεγονός που βιώσαμε μπορεί να μας απομάκρυνε αλλά δεν στάθηκε ικανό να μας χωρίσει, μπορεί το τίμημα να ήταν μεγάλο αλλά όχι ανεκπλήρωτο, καταφέραμε να σταθούμε πολύτιμοι αρωγοί και καθοδηγητές δίπλα σας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πιστεύουμε πως το σχολείο σας βοήθησε να συνειδητοποιήσετε πως πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος και σας θωράκισε με όλα τα κατάλληλα εφόδια ώστε να ξεκινήσετε το μεγάλο ταξίδι της ζωής με πίστη και σεβασμό στην ιδέα και την αξία ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Αυτή είναι η κληρονομιά που παίρνετε μαζί σας,

Αυτή είναι η δύναμη της ψυχής σας,

Αυτή είναι που θα σας βοηθήσει να κατακτήσετε τους στόχους σας,    

Να κερδίσετε τον σεβασμό,

Την καταξίωση,

Την πραγματική αναγνώριση,

Με επίκεντρο την προστασία της ανθρώπινης αξίας

και περηφάνια για τις αρχές που αποκομίσατε,

σας αποχαιρετούμε…

Στρέφοντας το βλέμμα μας…Στο δικό σας λαμπρό μέλλον!!!

Καλή τύχη και καλό ξεκίνημα στη νέα σας ζωή!!!