Με τη 2η θέση και με τη 2η καλύτερη ομιλήτρια η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων μας στους 3ους Διαδικτυακούς Αγώνες Ρητορικής στην Αγγλική Γλώσσα.

Τη 2η θέση κατέκτησε η ομάδα RHETORICS STORM της Γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων αποτελούμενη από τις μαθήτριές μας Βασιλειάδου Μ.-Θ. και Φλωρίδου Μ, στους 3ους Διαδικτυακούς Αγώνες Ρητορικής Γυμνασίων και Λυκείων στην Αγγλική Γλώσσα, που διοργάνωσε το ΓΕ.Λ. Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου στο πλαίσιο της «Ημέρας της Ευρώπης». Στους ίδιους αγώνες η μαθήτριά μας της α΄ λυκείου Φαρμάκη Χ. κατέλαβε την 2η θέση ως καλύτερη ομιλήτρια, οι μαθήτριές μας της Γ΄ Γυμνασίου Φλωρίδου Μ. και Βασιλειάδου Μ.-Θ. κατέλαβαν την 5η και 7η θέση και η μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου Λαθουρά Μ. τη 10η θέση. Διακρίσεις έλαβαν επίσης και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου Σύρπα Φ. και της α΄ λυκείου Χαλαμπάκη Κ.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες έχουν διπλό σκοπό: αφενός να διευρύνουν το πνεύμα των μαθητών, καλλιεργώντας τους στην ομαδική εργασία αλλά και στη διατύπωση γνώμης και αφετέρου στην αξιοποίηση των γνώσεων που λαμβάνουν διδασκόμενοι την αγγλική γλώσσα. Οι αγώνες επιχειρηματολογίας προωθούν την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών και, κατ΄ επέκταση, συμβάλλουν στη διαμόρφωση μελλοντικών προβληματισμένων και ενεργών πολιτών

Τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ έχουν εισάγει εδώ και τρία χρόνια και τον θεσμό των Ρητορικών Αγώνων στην αγγλική γλώσσα ανάμεσα στις αμέτρητες εκδηλώσεις που συμμετέχουν. Φέτος η συμμετοχή και η βράβευση των παιδιών μας είχε διττή σπουδαιότητα και αξία λόγω της δύσκολης παγκόσμιας συγκυρίας, η οποία έχει διαμορφώσει ένα εντελώς νέο τοπίο στην καθημερινότητά μας. Στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι μας υπήρχαν δύο πιθανοί “δρόμοι”: ο δρόμος του φόβου, της καχυποψίας και της αδράνειας και ο δρόμος της δημιουργικής προσαρμογής και της ενεργοποίησης. Τόσο οι καθηγήτριες όσο και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας επέλεξαν τον δεύτερο δρόμο, που μπορεί να ήταν πιο δύσκολος, συνάμα όμως ήταν και ο πιο ανταποδοτικός και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε και μας γέμισε υπερηφάνεια.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι φέτος η θεματολογία των αγώνων αφορούσε αποκλειστικά ζητήματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις δυνατότητες και τους περιορισμούς της και μάλιστα η μαθήτριά μας Φλωρίδου Μ. είχε την ευκαιρία να θέσει ερώτηση και να συνομιλήσει με την Ευρωβουλευτή κ. Σπυράκη Μ., η οποία χαιρέτησε και παρακολούθησε τους Αγώνες με έντονο ενδιαφέρον.

Θερμά συγχαρητήρια κορίτσια μας  και … KEEP ON DEBATING!!!