Με εξαιρετικές κριτικές οι μαθητές μας στο 12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής!

Συνέδρια Πληροφορικής Λυκείου, αφίσα για το 12ο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής

Συγχαρητήρια και εξαιρετικές κριτικές απέσπασαν οι μαθητές μας της β΄ Λυκείου Ν. Νικολάου και Μ. Τζιβανόπουλο στο 12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, στο οποίο συμμετείχαν με την εργασία: «Η Κοινωνιολογία στον κόσμο της τεχνολογίας». Πρόκειται για μια εργασία η οποία αποτελεί ένα πρωτοποριακό ηλεκτρονικό βοήθημα για το μάθημα της Κοινωνιολογίας, μέσα στο πλαίσιο της εικονικής επιχείρησης: Play So by Fryganiotis. Οι μαθητές μας δημιούργησαν μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets με λειτουργικό λογισμικό android, η οποία περιέχει ερωτήσεις για τα όλα τα κεφάλαια του μαθήματος, δίνοντας τη δυνατότητα στους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων να δοκιμάζουν τις γνώσεις τους, απαντώντας σε ψηφιοποιημένες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και «σωστού – λάθους». Η εφαρμογή αναπτύχθηκε στην πλατφόρμα του πανεπιστημίου MIT, “App Inventor”.

Δείτε Περισσότερα

Μία από τις λειτουργίες που οι μαθητές μας πρόσθεσαν στο πλαίσιο του εμπλουτισμού της εφαρμογής για το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, και της κάλυψης των αναγκών μιας τάξης, ήταν η ανάπτυξη μιας νέας εφαρμογής που απευθύνεται αποκλειστικά σε καθηγητές. Η εφαρμογή αυτή επιτρέπει στους καθηγητές να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό, δίνοντάς τους τη δυνατότητα ανάθεσης καθηκόντων στους μαθητές και ανατροφοδότησής τους.

Με όλες αυτές τις λειτουργίες οι μαθητές μας, όχι μόνο προσπάθησαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου σχολείου αλλά και να ανεβάσουν τον πήχη στη σύγχρονη εκπαίδευση με μελλοντικές λειτουργίες, που ενώ μέχρι πρότινος φάνταζαν τεχνολογικά επιτεύγματα, σήμερα λόγω των επικρατουσών συνθηκών γίνανε αυτομάτως απαραίτητα τεχνολογικά εργαλεία τόσο για τους καθηγητές όσο και τους μαθητές.

Τα συγχαρητήρια, οι εξαιρετικές κριτικές και οι «επαγγελματικές» προτάσεις για συνέχιση του έργου τους, που δέχθηκαν οι μαθητές, μας τόσο για την ιδέα όσο και την υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος, έρχονται να επισφραγίσουν το απόφθεγμα « Ισχύς εν τη ενώσει».

Ο χώρος των κοινωνικών επιστημών μέσα από το εξαιρετικό εργαλείο πληροφορικής που οι ίδιοι οι μαθητές δημιούργησαν αφιλοκερδώς για τους συμμαθητές τους, έγινε πλουσιότερος.

Η συμμετοχή των μαθητών μας στο 12ο Συνέδριο Πληροφορικής, άνοιξε ένα νέο διαθεματικό και συνάμα διεπιστημονικό δίαυλο επικοινωνίας, που ευχόμαστε από καρδιάς να αναπτύσσεται συνεχώς, ενισχύοντας τα ταλέντα των μαθητών μας.