«Προσέχουμε για να … βλέπουμε!!!»

Τα Εκπαιδευτήριά μας στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός Σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία και με αφορμή την ενότητα της Φυσικής σχετικά με την όραση και το μάτι, επιδίωξαν μια πιο εμπεριστατωμένη ενημέρωση – διδασκαλία για το πώς βλέπουμε και τις παθήσεις του. Στην προσπάθεια αυτή ζητήθηκε η βοήθεια από τον χειρουργό οφθαλμίατρο κ. Χάρη Ανδριέλη, ο οποίος με χαρά δέχτηκε να ενημερώσει τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης στο αμφιθέατρο των φυσικών επιστημών του Γυμνασίου – Λυκείου μας.   Με απλά λόγια, αποφεύγοντας ακατανόητους ιατρικούς όρους, μας περιέγραψε τα μέρη του ματιού και πώς αυτό, σε συνεργασία με το οπτικό κέντρο του εγκεφάλου, βλέπει, συνδυάζοντας για το σκοπό αυτό λόγο και εικόνα.  Το ενδιαφέρον «μονοπώλησαν» οι παθήσεις του ματιού δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να πάρουν το λόγο και να τον «βομβαρδίσουν» με ερωτήσεις σχετικά με αυτές αλλά και την διόρθωση ή βελτίωσή τους. Δεν έλειψαν φυσικά οι διατροφικές συμβουλές για την καλή υγεία των ματιών, συνδυασμένες με άσκηση και με μέτρο χρήση ηλεκτρονικών συσκευών.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση όπου κυριάρχησε η διάδραση ανάμεσα στους μαθητές και τον γιατρό. Ο ενθουσιασμός και η εκτίμησή τους προς το πρόσωπό του μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο καθώς διαπίστωναν πως απέναντί τους είχαν έναν εξαιρετικό επιστήμονα, υπέροχο άνθρωπο με μεγάλη ευγένεια και καλλιέργεια ψυχής, προσήνεια, μόρφωση, καταδεκτικότητα και χιούμορ!

Τον ευχαριστούμε ειλικρινά για την τιμή που μας έκανε, του ευχόμαστε ολόψυχα να παραμείνει ταγμένος και αφιερωμένος στο λειτούργημά του, να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ασθενών του και να συνεχίσει να εξελίσσεται και να διαπρέπει!!