Οι δικοί μας προγραμματιστές επισκέπτονται το Robotixlab!

Oι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας, είχαν την τύχη να βρεθούν στα εργαστήρια Ρομποτικής Robotixlab και να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα «Ρομπότ, ψηφιακά όνειρα του αύριο ή ηλεκτρικά πρόβατα του σήμερα;».

Σε έναν φιλόξενο χώρο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, τα παιδιά μυήθηκαν στα μυστικά της Ρομποτικής συμμετέχοντας σε πρωτότυπες, παιγνιώδεις δραστηριότητες.

Αρχικά οι μαθητές έλαβαν μέρος σε μια διαδραστική παρουσίαση για την Ρομποτική σαν επιστήμη και τη χρήση της στην καθημερινότητά μας. Στη συνέχεια παρακολούθησαν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βίντεο για τα δέκα εξυπνότερα ρομπότ του κόσμου και έπαιξαν πρωτότυπα παιχνίδια, στις διαδραστικές εγκαταστάσεις του χώρου, που τους βοήθησαν να κατανοήσουν με βιωματικό τρόπο τις δυνατότητες της Ρομποτικής και της Τεχνολογίας

Έπειτα τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες, συμμετείχαν σε ένα εργαστήριο όπου έπρεπε να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ρομπότ τα οποία προορίζονταν να λύσουν μια υπόθεση μυστηρίου με τίτλο ''Black Out". Έτσι οι μικροί μας προγραμματιστές εισήχθησαν με χειροπιαστό τρόπο στην ρομποτική  μέσα από την κατασκευή, τον προγραμματισμό, τα πειράματα και τις βελτιώσεις λύνοντας το μυστήριο που βύθισε την πόλη στο σκοτάδι αναπτύσσοντας την καινοτόμα σκέψη και τη δημιουργικότητα.

Οι μαθητές μας αποχαιρέτησαν τον χώρο και τους ειδικούς εκπαιδευτές ενθουσιασμένοι, ανυπομονώντας για την επόμενη επίσκεψη τους στο Robotixlab!

 

Ελληνικα