Επίσκεψη στο Θεματικό Πάρκο «Οδύσσεια».

Την ομηρική « Οδύσσεια», το μυθολογικό πάρκο- μουσείο που φιλοξενείται στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας NOESIS, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Α΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη. 

Σ΄ έναν χώρο μεταμορφωμένο σε σκηνικό αρχαιότητας, μαθητές και καθηγητές οδηγηθήκαμε αρχικά στον Δούρειο Ίππο της Τροίας κι από εκεί περιηγηθήκαμε στους κυριότερους σταθμούς, όπου αναπαρίστανται οι περιπέτειες του δεκάχρονου νόστου του ήρωα. Εντυπωσιαστήκαμε από τα τρισδιάστατα μηχανοκίνητα ομοιώματα θεών και τεράτων που ο Οδυσσέας κατάφερε να υπερνικήσει. Ο Κύκλωπας Πολύφημος, η Κίρκη, οι Λαιστρυγόνες, οι Σειρήνες αλλά κι ο Αίολος και ο θεός Ποσειδώνας ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των μαθητών μας που με διαδραστικό τρόπο παρακολούθησαν τον πολυμήχανο ήρωα να ξεπερνά τους κινδύνους και να παλεύει να πάρει τη μοίρα στα χέρια του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ι. Καζάζης ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Κλασικής Φιλολογίας και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας έχει αναλάβει την επιστημονική εποπτεία  και την επίβλεψη του θεματικού πάρκου.