Γνωριμία με τον επιφανή Γάλλο επιχειρηματία και συγγραφέα κ. Μοχέντ Αλτράντ.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου  και της α΄ λυκείου είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσουν, μέσω της εφαρμογής Skype, με τον Γάλλο επιχειρηματία κ. Μοχέντ Αλτράντ, συγγραφέα του βιβλίου:«Μπανταουί, ένα παιδί από την έρημο», το οποίο διακρίθηκε με το Βραβείο Μετάφρασης Ξένου Λογοτεχνικού Έργου για Παιδιά από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας. Στην εκδήλωση μας τίμησε με την παρουσία της η κα. Καλέντη, εκδότρια του οίκου, που εξέδωσε το βιβλίο στα ελληνικά. Την ευχαριστούμε για την βαθιά εκτίμηση που τρέφει προς τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη αλλά και για την  εγκαρδιότητα, την ευγένεια και την αγάπη με την οποία περιέβαλε την πρωτοβουλία μας να έρθουμε σε επαφή με τον κ. Αλτράντ.

Εμφορούμενος από τη δική του μυθιστορηματική ζωή μίλησε στα παιδιά μας για το πώς μπορεί ο άνθρωπος να αλλάξει τη μοίρα του, να εκπληρώσει το όνειρό του για μια διαφορετική ζωή, για τη μοναδική αξία της μόρφωσης, η οποία οδηγεί τον άνθρωπο στην κορυφή και την καταξίωση, για την αξία της δικαιοσύνης, του σεβασμού και της ανεκτικότητας. Με σεμνότητα κατέδειξε στα παιδιά μας ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της φιλομάθειας, της εργατικότητας αλλά και της ισχυρής θέλησης και αποφασιστικότητας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας παρακολούθησαν με σεβασμό και προσήλωση τις απαντήσεις του κ. Αλτράντ στις ερωτήσεις που του απηύθυναν. Η σοφία αυτού  του ξεχωριστού ανθρώπου εντυπώθηκε βαθιά στις ψυχές όλων μας.  Ευχόμαστε  η επαγγελματική, συγγραφική και η πολιτική του δράση να επιστέφονται   πάντα με την καλοσύνη και την ανθρωπιά του.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο κ. Μ. Αλτράντ βραβεύθηκε με τη διάκριση “ World Entrepreneur of the Year” - ως ο καλύτερος επιχειρηματίας στον κόσμο- για το 2015 και έχει τιμηθεί με το Μετάλλιο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας.