Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση «το Μικρό πόνι» φιλοξενήθηκε στα Eκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη.

Η θεατρική παράσταση «το Μικρό πόνι» του Πάκο Μπεθέρα, που συνεχίζει για τρίτη χρονιά την επιτυχημένη πορεία της στο Θέατρο του Νέου κόσμου στην Αθήνα, φιλοξενήθηκε στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και Θεάτρου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη.

Επίκαιρο όσο ποτέ, και με πολλές επαινετικές κριτικές το βαθειά κοινωνικό και πολύ ευαίσθητο αυτό έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ για την οποία και τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Eurodram του Maison d’ Europe et d’ Orient το 2017. Ο συγγραφέας, εμπνευσμένος από αληθινά περιστατικά, εξερευνά τις ευθύνες και τα αίτια του εκφοβισμού, εστιάζει στο θέμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής του εαυτού μας και των γύρω μας.  Επίσης εκτός από την ελληνική γλώσσα έχει μεταφραστεί στην αγγλική, ιταλική, και γερμανική και έχει ανέβει στην Κύπρο, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Αγγλία, την Ιταλία, την Αργεντινή και την Ουρουγουάη, ενώ  ήταν φιναλίστ για το Βραβείο Βαγιέ-Ινκλάν καλύτερου έργου το 2017.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την παράσταση αντιλαμβανόμενοι τα βαθύτερα μηνύματά και στο τέλος έντονα προβληματισμένοι έθεσαν ερωτήματα στους πρωταγωνιστές, συνειδητοποιώντας τη σημασία που έχει η χρήση του γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των ανθρώπων για την αναζήτηση της αλήθειας και την επίλυση των προβλημάτων.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης για τη μοναδική εμπειρία που μας προσέφεραν καθώς και στους μαθητές μας για την ανταπόκρισή τους στα κελεύσματα  αυτής της ξεχωριστής και πολυεπίπεδης παράσταης !!!