«Οδύσσεια» στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις.

Στο πλαίσιο της διαδραστικής προσέγγισης του μαθήματος της Μυθολογίας, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το θεματικό πάρκο με τίτλο: «Οδύσσεια» στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις.
Το καταπληκτικό αυτό μυθολογικό πάρκο είναι αφιερωμένο σε έναν από τους διασημότερους κα πιο αγαπητούς ήρωες της παγκόσμιας μυθολογίας, στον άνθρωπο-σύμβολο, τον πολυμήχανο και πολυταξιδεμένο Οδυσσέα, που πήρε τη μοίρα του στα χέρια μέχρι να βρει τον δρόμο της επιστροφής στην πολυπόθητη πατρίδα του. Όλες οι περιπέτειες του ήρωα βασιλιά προς την Ιθάκη, ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των παιδιών μας σ΄ έναν τεράστιο χώρο, κατάλληλα διαμορφωμένο σε σκηνικό της αρχαιότητας με τρισδιάστατα ρομποτικά ομοιώματα θηρίων και τεράτων που διέθεταν ήχο και κίνηση.
Ήταν μια υπερπαραγωγή με έντονα εκπαιδευτικό χαρακτήρα που επιμελήθηκε μια αξιόλογη δημιουργική ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων. Η περιήγηση στο πάρκο μέσα από ένα πρόγραμμα κατάλληλα προσαρμοσμένο στην ηλικία, στη γλώσσα και το γνωστικό τους επίπεδο, ενθουσίασε τους μαθητές μας διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους και αποτέλεσε πηγή γνώσης και ψυχαγωγίας.
Θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές και δημιουργούς του προγράμματος και τη προσφορά τους!