Ένα φανταστικό ταξίδι σε… μαγικούς προορισμούς!

Με αφορμή τη Θεματική Ενότητα: ¨Μέσα Μεταφοράς-Κυκλοφορώ στον δρόμο με ασφάλεια¨ πραγματοποιήθηκε από τα παιδιά των μικρών και μεγάλων Νηπίων επίσκεψη-ξενάγηση στον Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μέρος μιας σειράς βιωματικών δράσεων στο Νηπιαγωγείο μας που στόχο έχουν τη γνωριμία των παιδιών με τα μέσα μεταφοράς και τη διαμόρφωση Σωστής Οδικής Συμπεριφοράς.
Κατά την ξενάγησή μας τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις του μαθαίνοντας την ιστορία του σιδηροδρόμου και παρατηρώντας παλιές ατμομηχανές.
Στο Σιδηροδρομικό Μουσείο, ένα ιστορικό, διατηρητέο και αναπαλαιωμένο κτίριο ζωντάνεψε το παρελθόν μέσα από στολές, σάλπιγγες μετάδοσης ακουστικών σημάτων, σήμαντρα ακύρωσης εισιτηρίων, τηλέγραφο, φανάρια, γραφομηχανές, αρχειακό υλικό και ένα έπιπλο-νιπτήρα από το ¨βασιλικό συρμό¨.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα από τα διάσημα βαγόνια του ¨Orient Express¨. Πρόκειται για ένα βαγόνι-ρεστοράν όπου τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να νιώσουν λίγη από τη μαγεία εκείνης της εποχής κάνοντας νοερά το θρυλικό ταξίδι Παρίσι-Κωνσταντινούπολη!
Με επιφωνήματα χαράς κι ενθουσιασμού ανέβηκαν στη μηχανοκίνητη-χειροκίνητη δρεζίνα και τραγουδώντας ξεκίνησαν ένα φανταστικό ταξίδι σε… μαγικούς προορισμούς!