«Ζητείται… Άι Βασίλης»

 Μια νέα, ολόφρεσκη, Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση από τους μαθητές της γ΄ Λυκείου, με τίτλο: «Ζητείται… Άι Βασίλης», έλαβε χώρα στην Αίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου - Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη. Οι μαθητές μας, που έκλεψαν για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις, απέδωσαν τους ρόλους τους με ευαισθησία, ευθυμία, ταλέντο και υπευθυνότητα προκαλώντας στο κοινό όχι μόνο γέλιο αλλά και συγκίνηση με την άριστη ερμηνεία των ρόλων τους. Η μοναδική μουσική επένδυση πρόσθεσε μία διαφορετική νότα στη γιορτή των Χριστουγέννων εκφράζοντας πληθώρα συναισθημάτων.

Ο Άγιος Βασίλης απογοητευμένος από τη συμπεριφορά των ανθρώπων, κουράστηκε να μοιράζει τα δώρα και θέλει να τα παρατήσει. Έτσι αναθέτει στον Γραμματέα του να βρει κάποιον να τον αντικαταστήσει και για τον λόγο αυτό διεξάγεται ανοικτή ακρόαση. Θα βρεθεί όμως κάποιος κατάλληλος για να αναλάβει αυτόν τον τόσο σημαντικό ρόλο;

".... Άγιος Βασίλης έρχεται... από την Καισαρεία...". Πολύ σωστά, τα κάλαντα του λαού μας προσδιορίζουν την Καισάρεια ως τον τόπο καταγωγής του Άγιου Βασίλη, που έγινε παγκόσμιο σύμβολο, αγάπης και προσφοράς, και χάρη σε αυτόν οι άνθρωποι όλου του κόσμου έχουν μια ευκαιρία να δείξουν έλεος και φιλανθρωπία και τα παιδιά να "δουν" τις επιθυμίες τους να γίνονται πραγματικότητα. Χάρη στον Άι Βασίλη, η ανθρωπότητα για λίγες ημέρες αλλάζει όψη, γίνεται πιο ανθρώπινη και πιο χαρούμενη.

Καλές γιορτές! Δημιουργικό το 2020!