«Ανακαλύπτοντας τον Περιοδικό Πίνακα»

Ο όμιλος Χημείας FrYGaNiOTiS RESEARCHERS και η Χημικός Ε. Παρισοπούλου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, τα Ε.Κ.Φ.Ε. Ευόσμου και Νεάπολης, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ04 του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και το 3ο Γενικό Λύκειο Αμπελοκήπων, διοργάνωσαν εκπαιδευτική δράση για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με θέμα: «Ανακαλύπτοντας τον Περιοδικό Πίνακα».
Η δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό του «Διεθνούς Έτους Περιοδικού Πίνακα 2019», την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, τις ώρες 10:30-13:30, σε χώρους του 3ου Γενικού Λυκείου Αμπελοκήπων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν ήταν οργανωμένοι σε τριμελείς ομάδες, κλήθηκαν να φτιάξουν τον Περιοδικό Πίνακα στην αυλή του σχολείου με τις οδηγίες των μαθητών του ομίλου Χημείας των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, σε ένα παιχνίδι επινόησης της χημικού Ε. Παρισοπούλου, να παίξουν σε ένα ιδιαίτερο κυνήγι θησαυρού με χαρακτηριστικά επαυξημένης πραγματικότητας και να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν αλληλεπιδραστικά σε πειράματα Φυσικής και Χημείας.
Οι μαθητές και μαθήτριες μας διασκέδασαν ενώ παράλληλα είχαν για άλλη μια φορά την ευκαιρία να δείξουν την αγάπη τους στις Φυσικές Επιστήμες. Ραντεβού στην επόμενη δράση μας!