Με το 1ο Βραβείο καλύτερου Αγορητή και με Εύφημο Μνεία οι Διπλωμάτες-μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας!

Για τη διπλωματική οξυδέρκεια και τη ρητορική τους  δεινότητα βραβεύθηκαν, ανάμεσα σε μαθητές από 90 γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας και της Κύπρου, από τα προεδρεία των επιτροπών  οι μαθητές μας Καρακάρας Κ., με το Βραβείο Αγορητή και Καραμάνη Ε. με Εύφημο Μνεία στην 4η Πανελλήνια μαθητική προσομοίωση των Επιτροπών του Ο.Η.Ε.  για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη». Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως όλοι οι μαθητές- διπλωμάτες του Σχολείου μας δέχθηκαν επιδοκιμαστικά σχόλια για την καθοριστική συμβολή τους στη διαδικασία ενώπιον των επιτροπών τους και ξεχώρισαν για την ευγλωττία και το συνεργατικό τους πνεύμα. Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη εκπροσωπήθηκαν στην προσομοίωση των επιτροπών του Ο.Η.Ε. από τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, α΄ και β΄ Λυκείου: Δέμπη Κ. – Μ., Καρακάρα Κ., Καραμάνη Ε., Κουταβά Ν., Σιώπη Α., Τζινκώστα Α., Τσιάντα Χ., Χαλαμπάκη Κ.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι τα παιδιά μας πραγματικά απόλαυσαν αυτό το όμορφο ταξίδι στον χώρο της διπλωματίας και των ιδεών. Οπλίστηκαν με γνώση, θάρρος, ζήλο, θετική διάθεση και ευρηματικότητα και βίωσαν στον μέγιστο βαθμό τη συμμετοχή τους. Τους αξίζουν χίλια μπράβο!

Δείτε Περισσότερα

Η 4η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του Ο.Η.Ε για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου τελεί υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του Ο.Η.Ε. (UNRIC), της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και  του Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τις εκδηλώσεις της τριήμερης προσομοίωσης τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του διπλωματικού σώματος. Μεταξύ των ομιλητών ήταν  η κ. Π. Νάσκου- Περάκη, καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, οι κύριοι πρόξενοι της Φινλανδίας και της Ισπανίας, η ευρωβουλευτής κα  Μ. Σπυράκη, ο βουλευτής κος Δ. Κούβελας, η αντιπρόεδρος του ΠΑ.ΜΑΚ. κα Ε. Αλεξανδροπούλου και ο κ. Κ. Παπαχρήστου, ιδρυτής του teens4greece.com, του πρώτου think tank εφήβων στην Ελλάδα. Στόχος  του συνεδρίου, στο οποίο οι μαθητές συμμετέχουν ως ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες των κρατών – μελών που εκπροσωπούν,  είναι η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς και η γνωριμία και εξοικείωση τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών Συμβάσεων του Ο.Η.Ε. 

Αξίζει να επισημάνουμε ότι στο Newsletter «UNIC@Work» (τεύχος Δεκεμβρίου 2016) του Κέντρου Πληροφόρησης του Ο.Η.Ε., το συνέδριο «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» αναφέρεται ως μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα εντός του 2016 σε όλο τον κόσμο.