Πρόληψη-Οδηγίες για φυσικές καταστροφές και πρώτες βοήθειες.

Τη Δευτέρα 9/12/2019, τα έξι τμήματα των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου μας επισκέφτηκαν το Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων ¨Nouvelle¨ και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα:¨Πρόληψη-Οδηγίες¨ για φυσικές καταστροφές και πρώτες βοήθειες¨.

Στο πλαίσιο αυτής της χρήσιμης και ενδιαφέρουσας δράσης οι μαθητές και οι μαθήτριες μας,  παρακολούθησαν εκπαιδευτικές ταινίες και οπτικοποιημένες βασικές οδηγίες με στόχο τη γνώση, την ενημέρωση κα την προετοιμασία τους σε περίπτωση καταστροφικών φαινομένων όπως: σεισμοί, πυρκαγιές και πλημμύρες καθώς και στη μείωση των συνεπειών τους στον ανθρώπινο πληθυσμό. Η ενημέρωση αυτή συνδυάστηκε με βιωματικές ασκήσεις, στις οποίες τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό και προθυμία, κατανοώντας  τη σημασία της πρόληψης κα τη σημασία της έγκαιρης, σωστής και ψύχραιμης αντιμετώπισης. Το πρόγραμμα εμπλούτισαν οι βασικές συμβουλές πρώτων βοηθειών σε περίπτωση τραυματισμών ή άλλων προβλημάτων υγείας, από έμπειρους εκπαιδευτές, που εξήγησαν στα παιδιά με απλά και κατανοητά βήματα πώς πρέπει να λειτουργούν.

Αποχαιρετήσαμε το πρόγραμμα σοφότεροι και σίγουρα πιο έτοιμοι ν΄ αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από φυσικές καταστροφές, ευχαριστώντας από καρδιάς  όλους όσους μας βοήθησαν και μας πρόσφεραν τις γνώσεις τους.