Σαλπάροντας με τον «Μαύρο Εκδικητή» σε ένα μαγικό θεατρικό ταξίδι στην Ελλάδα του 1828.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων μας παρακολούθησαν την παράσταση «Νι ΠΙ» ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου" στο θέατρο Αθήναιον.

Το έργο κάνει μια θεαματική σκηνική αναδρομή στην εποχή που η Ελλάδα απελευθερωμένη από τον Τούρκικο ζυγό, χτίζει τις βάσεις της σαν ελεύθερο πια έθνος. Ένα βασικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει το νεοσύστατο αυτό Ελληνικό κράτος είναι πειρατεία στα νησιά του Αιγαίου πελάγους… Ένα κυνήγι θησαυρού ξεκινά κι όλοι έχουν έναν στόχο την απόκτησή του! Ένα παιχνίδι εξουσίας, πονηριάς και διαφθοράς με μεγάλες δόσεις χιούμορ και δράσης!

Μια θεαματική θεατρική παραγωγή που μας καθήλωσε, μαθητές και εκπαιδευτικούς! Μας  μάγεψαν  οι επικές ναυμαχίες, τα υπέροχα κοστούμια εποχής, οι υπέροχες πρωτότυπες μουσικές, τα τραγούδια, τα μυθικά τέρατα κα οι γοργόνες της θάλασσες, που ζωντάνεψαν στη σκηνή μια εντυπωσιακή θεατρική παράσταση! Οι εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών μας μετέφεραν το άρωμα της Ελλάδας του 1828, κάνοντας το θέατρο να μυρίζει Αιγαίο. Μια καλή και ποιοτική θεατρική παράσταση που δε χειραγωγεί, αλλά διεγείρει με την ιστορία της τη φαντασία και την κριτική ικανότητα των παιδιών, είναι ένας εκπαιδευτικός στόχος ο οποίος επιτεύχθηκε μέσα από την παρακολούθηση αυτού του θεατρικού έργου.

Ελληνικα