Ένας σημαντικός συγγραφέας της Παιδικής Λογοτεχνίας .

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου οι μαθητές των Νηπιαγωγείων και του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων μας , είχαν την τύχη να γνωρίσουν έναν σημαντικό  συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας τον κ. Μερκούριο Αυτζή,  στην  Αίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου μας .

Ο κ. Αυτζής σπούδασε παιδαγωγικά και θέατρο ενώ παράλληλα είναι κάτοχος του μάστερ λογοτεχνίας και έχει εκδώσει  μέχρι σήμερα 28 βιβλία παιδικής λογοτεχνίας. Έχει τιμηθεί τρεις φορές για τα κείμενα του που έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ακόμη δείγματα της δουλειάς του περιλαμβάνονται στα βιβλία του οργανισμού.

Ο καλεσμένος  μας παρουσίασε στους μικρούς μαθητές, το βιβλίο του «Γιασμίν μια ζωή από την αρχή» , ενός κοριτσιού που έχασε τους γονείς του  στο ταξίδι προς την ελευθερία, καθηλώνοντας τους μικρούς μαθητές μας με την παραστατικότητα και το ταλέντο του στην αφήγηση. Επίσης τα παιδιά μας συμμετείχαν ενεργά στην παρουσίαση του συγκεκριμένου βιβλίου δημιουργώντας μια συναρπαστική ατμόσφαιρα.

Επίσης ο κ. Αυτζής με την αμεσότητα του, τη ζωντάνια του, και τον ενθουσιασμό του καθήλωσε και ταξίδεψε τους μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων σε μια παλαιότερη εποχή, τα χρόνια της δικτατορίας, 1967-1974, στην περιοχή του Μαραθώνα. Οι μαθητές είχαν την τύχη να γνωρίσουν το βιβλίο του κ. Αυτζή ¨Τιράντες με πείσμα¨  και  να κατανοήσουν μέσα από συζήτηση και αφηγήσεις την αξία της  Δημοκρατίας, της ελευθερίας σκέψης και λόγου. Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή και η επιθυμία των παιδιών να συμμετέχουν στη διάδραση εντυπωσίασαν τον συγγραφέα.

Ευχής έργον τέτοιες εκδηλώσεις να επαναλαμβάνονται, ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν αξιόλογους ανθρώπους των γραμμάτων και το κυριότερο να έρχονται σ΄ επαφή με συναρπαστικά και ποιοτικά βιβλία. Ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκανε και ευχόμαστε να συνεχίσει να ενισχύει την αγάπη των παιδιών για το παιδικό βιβλίο.

 

Ελληνικα