Με μεγάλη λαμπρότητα τιμήθηκε η επέτειος μνήμης της 28ης Οκτωβρίου.

Η καθιερωμένη επέτειος της 28ης Οκτωβρίου γιορτάστηκε και φέτος με μεγάλη λαμπρότητα από τους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη. Στην Αίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου - Λυκείου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παρουσίαση του χρονικού εξέλιξης των ιστορικών γεγονότων που οδήγησαν στον νικηφόρο πόλεμο του 1940. Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση της θηριωδίας των Γερμανών κατακτητών με αναφορά στα πιο γνωστά ολοκαυτώματα ελληνικών χωριών, όπως του μαρτυρικού Χορτιάτη, του Διστόμου, των Καλαβρύτων καθώς και στην Κάνδανο Χανίων, στο Κοντομάρι Κρήτης και στο Κομμένο Άρτας.

Η παρουσίαση συνοδεύτηκε με την προβολή συνεντεύξεων από επιζώντες και κατοίκους των περιοχών αυτών που εξιστορούσαν τα τραγικά γεγονότα. Είναι σημαντικό η ιστορική μνήμη να περνά στις νέες γενιές ώστε να μην λησμονηθούν οι αθώοι που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας.

Μετά το πέρας της συγκινητικής παρουσίασης, που επιμελήθηκαν καθηγητές και μαθητές του Σχολείου μας, ο Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, κος Αθανάσιος Φρυγανιώτης, ο κος Πέτρος Φρυγανιωτης και η κα Χαρά Φρυγανιωτη απένειμαν τα Πτυχία των Ξένων Γλωσσών, τα Αριστεία Προόδου και Τιμητικές Πλακέτες Διακρίσεων σε μαθητές που αρίστευσαν την προηγούμενη σχολική χρονιά και παρουσίασε τη σημαιοφόρο και τους παραστάτες που θα λάβουν μέρος στη μαθητική παρέλαση. Η εκδήλωση έκλεισε με όλους τους μαθητές να απαγγέλλουν τον εθνικό ύμνο.

Ελληνικα