Παρασκευάζοντας το δικό μας ¨ψωμί¨.

Τα Νήπια μικρά των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη πραγματοποίησαν επίσκεψη σε γειτονικό φούρνο ως επιστέγασμα του Σχεδίου Εργασίας ¨ψωμί¨. Η επίσκεψή μας έδωσε τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε μια συνολική εικόνα της διαδικασίας που χρειάζεται να ακολουθηθεί προκειμένου να φτάσει το πολύτιμο αυτό αγαθό στο τραπέζι μας.

Έτσι, ακολουθήσαμε τον γεωργό στο στάδιο του οργώματος και της σποράς του χωραφιού κι στη συνέχεια το σιταράκι μας στον μύλο όπου έγινε αλεύρι ενώ κατόπιν καταλήγει στα χέρια του φούρναρη για να γίνει το νόστιμο ψωμάκι που τρώμε.

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα  Υγιεινής Διατροφής έγινε εκτενή αναφορά στη θρεπτική αξία του ψωμιού, ενώ στην ενότητα της μητρικής γλώσσας ¨παίξαμε¨ με αινίγματα και παροιμίες ενώ εμπλουτίσαμε το λεξιλόγιό μας με σύνθετες λέξεις μέσα από λεκτικά παιχνίδια.

Στα προμαθηματικά δημιουργήσαμε σύνολα και κάναμε αντιστοιχίσεις με διάφορα είδη ψωμιών που φέραμε από το σπίτι.

Η χαρά μας δε, κορυφώθηκε όταν φορέσαμε το σκουφάκι μας και δημιουργήσαμε το δικό μας εργαστήρι προκειμένου να παρασκευάσουμε το δικό μας ψωμί.

Παράλληλα με τις βιωματικές δράσεις και το θεωρητικό πλαίσιο στην ενότητα της Μουσειακής Εκπαίδευσης παρατηρήσαμε και αναλύσαμε έναν πίνακα ζωγραφικής για το ψωμί ενός διάσημου ζωγράφου, του Νικόλαου Γύζη.

Γεμάτοι γνώσεις, εμπειρίες και ενθουσιασμό ανυπομονούμε για το επόμενο Σχέδιο Εργασίας!