Βράβευση από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας!

 Με το Βραβείο του «Διακεκριμένου Μέλους της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας»  βραβεύθηκε η χημικός των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, Παρισοπούλου Ε., για τις Διεθνώς αναγνωρισμένες διακρίσεις της σε θέματα σχετικά με την Εκπαιδευτική Καινοτομία.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στη Λάρισα, στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας που διοργάνωσε η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας-Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, της Πρεσβείας των Η.Π.Α., στην Ελλάδα, του Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, του Δικτύου Εκπαιδευτικών ‘Teachers for Europe’ (Τ4Ε), της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, της Europe Direct και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Η βράβευση συνοδεύει άλλη μια Διεθνή Διάκριση για ομάδα μαθητών-μαθητριών των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη που με μέντορα την κα Παρισοπούλου Ε. έλαβε μέρος στο διαγωνισμό Chemistry Rediscovered 2018 στο πλαίσιο του «Διεθνούς έτους του Περιοδικού Πίνακα 2019». Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Νέων Χημικών EYCN ανακοίνωσε την κατάταξη της τετραμελούς ομάδας στην 21η θέση Νέων Χημικών κάτω των 18 ετών. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος μαθητικές ομάδες από όλη την Ευρώπη οι οποίες έστειλαν ένα video με την εργασία τους με θέμα τον Περιοδικό Πίνακα των χημικών στοιχείων.

Συγχαίρουμε τους Αρμούτη Μ., Λιαρετίδου Δ., Πετρίδου Δ., Ράπτη Μ. και ευχόμαστε Πάντα Επιτυχίες!

https://www.youtube.com/watch?v=S56dRQ0RuVM

Ελληνικα