Οι Μικροί Ερευνητές στην «Βραδιά Ερευνητή 2019».

Στο πλαίσιο της Βραδιάς Ερευνητή 2019, που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), οι μαθητές και μαθήτριες του ομίλου Χημείας των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη  βρέθηκαν  για άλλη μια φορά  πίσω από τον «εργαστηριακό πάγκο» τους, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Εκεί παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία πειράματα Χημείας με απλά υλικά παντοπωλείου ως «Μικροί Ερευνητές», υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Χημείας του Σχολείου μας Ε. Παρισοπούλου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  στο κτήριο Μ2 από τις 17:00 έως τις 22:00. Το κοινό που αποτελούνταν από παιδιά όλων των ηλικιών, γονείς, εκπαιδευτικούς και ερευνητές, παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή την εκτέλεση μιας σειράς πειραμάτων από τους μαθητές μας, διαπιστώνοντας την εξοικείωσή τους με τον εργαστηριακό πάγκο. Παράλληλα οι επισκέπτες, μαθητές αλλά και ενήλικες, «έπαιξαν» με την καθοδήγηση των «Μικρών Ερευνητών» και της εκπαιδευτικού του σχολείου μας, ένα παιχνίδι αυλής με θέμα τον Περιοδικό Πίνακα των χημικών στοιχείων στα πλαίσια του «Διεθνούς έτους του Περιοδικού Πίνακα 2019».

Οι μαθητές μας είχαν για άλλη μια φορά την ευκαιρία να εφαρμόσουν όσα έχουν διδαχθεί στον όμιλο Χημείας και να παρουσιάσουν με άνεση τις δράσεις τους.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενή τους δράση!