Επίσκεψη στο Μουσείο ¨Ανθρώπινου Σώματος¨!

Στο πλαίσιο της Διαθεματικής Προσέγγισης: ¨Το Aνθρώπινο σώμα¨, τα Νήπια επισκέφθηκαν το Μουσείο Ανθρωπίνου Σώματος. Η ανεπανάληπτη αυτή δράση αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας σειράς δραστηριοτήτων που εκπονήθηκαν στο Νηπιαγωγείο μας με στόχο τη μελέτη του ανθρώπινου σώματος.

Ένα μοναδικό θεματικό ταξίδι εξερεύνησης μέσα σ΄ ένα γιγάντιο ανθρώπινο σώμα , σαράντα πέντε μέτρων μήκος κι έξι μέτρων ύψος, περίμενε του μικρούς μαθητές. Η πρότυπη αυτή διαδρομή ξεκίνησε από το πρόσωπο του τεράστιου αυτού ανθρώπινου ομοιώματος και συγκεκριμένα από το στόμα που ήταν και η ¨πύλη εισόδου¨. Με τη συνοδεία και ξενάγηση εξειδικευμένου προσωπικού τα νήπια παρατήρησαν όλα τα βασικά όργανα με τις λειτουργίες τους. Ο εγκέφαλος, η καρδιά, τα πνευμόνια, οι αρτηρίες… αλλά και το φαινόμενο της εγκυμοσύνης ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά και τόσο κατανοητά για τα παιδιά.

Εξασκήθηκαν στον σωστό τρόπο βουρτσίσματος των δοντιών μας κατανοώντας τις βλαβερές συνέπειες της τερηδόνας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε μ΄ ένα εκπαιδευτικό βίντεο όπου οι μαθητές γνώρισαν τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος, την υγιεινή διατροφή και συνειδητοποίησαν τον ρόλο της άθλησης και του υγιεινού τρόπου ζωής.