«Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου»!

Με την προβολή της ταινίας: "Ο Αλύγιστος ( Τhe Unbroken)", στους μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας, τίμησε το Σχολείο μας την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019, με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019. Πρόκειται για μια ταινία που πραγματεύεται τη δύναμη, πνευματική και σωματική, με την οποία μπορεί να θωρακιστεί ο άνθρωπος, μέσω της ενασχόλησής του με τον αθλητισμό, δίνοντας του τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει σε δύσκολες στιγμές, που μπορούν να παρουσιαστούν στη ζωή του καθενός. Ένα μάθημα ζωής, για το οποίο οι μαθητές μας έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Κατόπιν της προβολής της ταινίας οι μαθητές μας, στον εναπομείναντα χρόνο, στηρίζοντας  το σύνθημα: «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου», ενεργοποιήθηκαν με τη συμμετοχή τους σε διάφορες οργανωμένες αθλητικές δράσεις (ποδόσφαιρο, basketball και volley), που έλαβαν χώρα στις άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις του Σχολείου μας.

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε την κοινωνική διάσταση του Σχολικού Αθλητισμού και θα ενισχύουμε την ιδέα του αθλητικού ιδεώδους και όλων εκείνων των υγιών συναισθημάτων, με τα οποία είναι ωφέλιμο να θωρακίζονται οι μαθητές μας ως μελλοντικοί πολίτες. Γιατί δεν αναζητούμε το Μέλλον…Το Δημιουργούμε !!!