Προστατεύοντας τα Δάση προστατεύουμε τη Ζωή και το Μέλλον μας.

Στο πλαίσιο της 25ης Πράσινης Εβδομάδας με θέμα: «Δάσος – ο Πνεύμονας Ζωής του Πλανήτη Γη!», οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και τον Ζωολογικό κήπο της πόλης μας.

Η Περιβαλλοντική αυτή εξόρμηση είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από αυτή τη βιωματική δράση τα παιδιά γνώρισαν την πλούσια χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μας και την ανυπολόγιστη αξία τους για τη ζωή και τον άνθρωπο.

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τα παιδιά παρατήρησαν ζώα, πτηνά κι ερπετά του τόπου μας στο φυσικό τους περιβάλλον, γνώρισαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία για τα είδη των ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Στο τέλος της περιήγησης απολαύσαμε τον ζωντανό αυτό πνεύμονα της πόλης μας-το Δάσος του Σέιχ Σου- συλλέγοντας φυσικά υλικά και δημιουργώντας ευφάνταστες κατασκευές, παίζοντας ομαδικά παιχνίδια και κάνοντας πικ-νικ κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Ένα ηχηρό μήνυμα στέλνουν τα μικρά παιδιά σε όλους μας: ¨Προστατεύοντας τα Δάση προστατεύουμε τη Ζωή και το Μέλλον του τόπου μας για ένα καλύτερο διήμερα και για ένα ελπιδοφόρο Αύριο¨.