Μία εξαιρετική Περιβαλλοντική εξόρμηση στον χώρο του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών στη Θέρμη.

Στο πλαίσιο της 25ης Πράσινης Εβδομάδας με θέμα «Δάσος, ο Πνεύμονας Ζωής του Πλανήτη Γη», οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας είχαν τη χαρά να συμμετάσχουν σε ακόμη μία εξαιρετική Περιβαλλοντική εξόρμηση στον χώρο του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών στη Θέρμη.

Η δράση ξεκίνησε με την προβολή παρουσίασης με θέμα ¨Το Δάσος¨ από τον δασολόγο κ. Γαβριήλ στην οποία έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα οφέλη και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το δάσος. Ακολούθησε ενημέρωση-παρουσίαση για τον κόσμο των εντόμων, από τον εντομολόγο κ. Δημήτρη και λύθηκαν απορίες για το έντομο που προσβάλει το δάσος Σέιχ-Σου. Στη συνέχεια τα παιδιά κινήθηκαν στον εξωτερικό χώρο του Ινστιτούτου και συνάντησαν τον βιολόγο κ. Σάββα, ο οποίος περιέγραψε τον τρόπο μελέτης των πουλιών και έδειξε πώς γίνεται η δαχτυλίωσή τους. Η δράση ολοκληρώθηκε με πορεία στο δάσος. Τα παιδιά είδαν φελλόδεντρα και έμαθαν πώς παράγεται ο φελλός, παρατήρησαν διαφορετικά είδη από κυπαρίσσια και παρακολούθησαν τη διαδικασία μέτρησης του ύψους τους και υπολογισμού της ηλικίας του, εντόπισαν στους κορμούς δέντρων τρύπες από δρυοκολάπτες, το άκουσαν, μύρισαν, άγγιξαν το θαύμα της φύσης που λέγεται ΔΑΣΟΣ!!!

Ευχαριστούμε θερμά τους εξαίρετους και άψογα καταρτισμένους επιστήμονες του Ινστιτούτου που και φιλοξένησαν στο χώρο τους και με φιλική διάθεση μοιράστηκαν με τα παιδιά τον πλούτο των γνώσεών τους φέρνοντας τα ακόμα πιο κοντά στο δάσος, στη φύση, στη ζωή!

Ελληνικα