Ένας ευχάριστος περίπατος στο Δάσος της Πόλης μας.

Στο πλαίσιο της 25ης Πράσινης Εβδομάδας, για  τα 25 χρόνια Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδρομή των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, στο Δάσος της πόλης μας (Σέιχ-Σου).

Μέσα από έναν περίπατο – πεζοπορία, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν διάφορα είδη φυτών, λουλουδιών, θάμνων και δέντρων και να απολαύσουν τη μοναδική ομορφιά του δάσους. Περπάτησαν σε ένα μονοπάτι και είχαν την τύχη να συναντήσουν χελωνίτσες και να ακούσουν τα μελωδικά κελαηδίσματα διάφορων πουλιών. Κοίταξαν τα κλαδιά των δέντρων, είδαν τις φωλιές των πουλιών, ανακαλύψαν το ζωικό βασίλειο των εντόμων, όπως μυρμήγκια, σκαθάρια, σαύρες, σαλιγκάρια.

Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με πικ-νικ και παιχνίδι μέσα στο κατάφυτο δάσος, το οποίο μας χάρισε απλόχερα το οξυγόνο του. Τέλος ήταν μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε και να θυμηθούμε τα οφέλη του δάσους και τους τρόπους προστασίας του, τα οποία μάθαμε και δουλέψαμε μέσα στην τάξη καθ΄ όλη τη διάρκεια επεξεργασίας του Σχεδίου Εργασίας μας, ¨Το Δάσος και η αξία του¨.