Ένα μοναδικό ταξίδι με ιστορία αιώνων στον Λαϊκό Πολιτισμό και την Παράδοση του τόπου μας.

Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες  των Εκπαιδευτηρίων μας για την υπέροχη και φαντασμαγορική γιορτή που παρουσίασαν και φέτος, τη Δευτέρα 20 Μαΐου και την Τετάρτη 22 Μαΐου,  στην κατάμεστη Αίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου μας, με θέμα τον Λαϊκό Πολιτισμό και Παράδοση, ένα μοναδικό ταξίδι με ιστορία αιώνων.

Ένα οδοιπορικό σε τόπους, ήθη και έθιμα, κειμήλια του παρελθόντος που διατηρούνται στο πέρασμα των χρόνων. Το ταξίδι μας ξεκίνησε από την πόλη μας τη Θεσσαλονίκη με παραδοσιακά παιχνίδια κάτω από τους ήχους της παλιάς λατέρνας που περιδιάβαινε στα σοκάκια για να καταλήξει στο αρχαιότερο είδος θεάτρου το ¨Θέατρο σκιών¨ με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη.

Ταξιδέψαμε στη Θράκη και τη Μακεδονία υπό τους ήχους της γκάιντας και του κλαρίνου χορεύοντας χορούς και τραγουδώντας μέχρι τον αλησμόνητο Πόντο και τη λεβεντογέννα Κρήτη.

Αναβιώσαμε τον θρύλο του Μέγα Αλέξανδρου, με την αδερφή του Μακεδόνα στρατηλάτη να ρωτά όλο αγωνία για αιώνες ¨Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;¨ για να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτό το ταξίδι, στα ελληνικά νησιά μας, το απέραντο γαλάζιο της χώρα μας και να ευχηθούμε σε όλους ένα όμορφο καλοκαίρι!