Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Σχολείο μας!

Επιφωνήματα έκπληξης αλλά και θαυμασμού κατέκλυσαν την αυλή του Σχολείου, καθώς οι μαθητές αντίκρισαν ένα πυροσβεστικό όχημα να εισέρχεται στον προαύλιο χώρο.

Στο πλαίσιο της «25ης Πράσινης Εβδομάδας» -και της γενικότερης 25χρονης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης- μας επισκέφθηκαν εξειδικευμένα στελέχη του 2ου Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλονίκης. Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να ενημερωθούμε αρχικά για το έργο και την αποστολή των πυροσβεστών, αλλά και να γνωρίσουμε τα μέσα και τους τρόπους προστασίας από τη φωτιά.

Αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος είναι η ασφάλεια και η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του Κράτους, κατά των κινδύνων φωτιάς, θεομηνιών και πλημμυρών. Πολύ σημαντικός είναι και ο ρόλος του Σώματος στην εκπαίδευση του κοινού σε θέματα άμεσης αντιμετώπισης πυρκαγιών, αλλά και στην επιβολή μέτρων προστασίας όπου προβλέπεται από τον νόμο ή όπου κρίνεται απαραίτητο

Η ενημέρωση έκλεισε με την επίδειξη του πυροσβεστικού οχήματος και του εξοπλισμού των πυροσβεστών και την κατάσβεση υποτιθέμενης φωτιάς με τους μικρούς μαθητές σε ρόλο πυροσβέστη.