Ο Μαγικός Κόσμος της Χημείας μέσα από Πειράματα του Α.Π.Θ. την Κυριακή 12-05-2019.

Στο πλαίσιο του Α.Π.Θ. την Κυριακή 2019  που διοργάνωσε για έβδομη χρονιά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης οι μαθητές και μαθήτριες του ομίλου Χημείας των Εκπαιδευτηρίων μας  βρέθηκαν  για άλλη μια φορά  πίσω από τον «εργαστηριακό πάγκο» και παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία πειράματα Χημείας με απλά υλικά καθημερινής ρουτίνας ως Μικροί Ερευνητές.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου στο στην πλατεία του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ. από τις 11:00 έως τις 16:00. Συμμετείχαν φοιτητές του αντίστοιχου τμήματος, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του καθηγητή Χημείας Π. Γιαννακουδάκη του Εργαστηρίου Χημικής Εκπαίδευσης και Εφαρμογής ΤΠΕ στη Χημεία Α.Π.Θ, μαθητές  ομίλου Χημείας των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη της καθηγήτριας Χημείας του Σχολείου μας Ε. Παρισοπούλου και μαθητές του Πειραματικού Λυκείου Πα.Μακ υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του Χημικού Α. Βαφειάδη

Η δράση περιελάμβανε εκτός από την εκτέλεση πειραμάτων και το διαγωνισμό εκτόξευσης πυραύλου και τη δημιουργία, από φοιτητές,  ενός τεράστιου  Περιοδικού Πίνακα στην πλατεία του Χημικού με χρώματα, ο οποίος θα διεκδικήσει μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες!

Το κοινό που αποτελούνταν από παιδιά όλων των ηλικιών, γονείς, εκπαιδευτικούς και ερευνητές, παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή την εκτέλεση μιας σειράς πειραμάτων από τους μαθητές μας, διαπιστώνοντας παράλληλα την εξοικείωσή τους με τον εργαστηριακό πάγκο, όπως επίσης και το διαγωνισμό εκτόξευσης πυραύλου που εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους.

Όπως πάντα η παρουσία τους ήταν άψογηΑνανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενή τους δράση!