Παρουσίαση του βιβλίου ¨Χαριστική βιβλιοθήκη¨ του Δ. Χατζηπλή.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και των μικρών τάξεων του Δημοτικού μας, είχαν την τιμή να υποδεχτούν στην Aίθουσα θεάτρου του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας, τον γνωστό ταλαντούχο συγγραφέα παιδικής  λογοτεχνίας κ. Δ. Χατζηπλή.

Ο καλεσμένος μας  παρουσίασε με παιγνιώδη τρόπο την  ιδέα που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή του βιβλίου: ¨Χαριστική βιβλιοθήκη¨,  που προάγει τη φιλαναγνωσία με μοναδικό τρόπο και παρουσιάζει τα οφέλη της ανάγνωσης με πρωτοτυπία, αναδεικνύοντας το μαγικό συστατικό των βιβλίων – τη φαντασία – και ενισχύει το έργο των δανειστικών βιβλιοθηκών. Η αμεσότητα, το πηγαίο χιούμορ του και η εφευρετικότητά του δημιούργησε μια συναρπαστική ατμόσφαιρα και καθήλωσε τους μικρούς μαθητές μας. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη δραματοποίηση τα παιδιά ζωντάνεψαν διαδραστικά τους φανταστικούς και αστείους ήρωες του παραμυθιού.

Η άμεση αυτή επαφή όχι μόνο με το βιβλίο αλλά και με τον δημιουργό του καλλιέργησε την φαντασία, την δημιουργική σκέψη και την αγάπη για το λογοτεχνικό βιβλίο.

Η ενεργή συμμετοχή των παιδιών κυριάρχησε στην παρουσίαση του βιβλίου και ενθουσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Ελληνικα