Ο Μητροπάνος θα είναι για πάντα μια από τις σημαντικότερες φωνές της χώρας μας!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση-αφιέρωμα στον μεγάλο τραγουδιστή Δ. Μητροπάνο. Επτά χρόνια μετά το «θάνατο του Δ. Μητροπάνου», στην Αίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας «ζωντάνεψε η φωνή του» μέσα από τις ερμηνείες των συνεργατών των Εκπαιδευτηρίων μας Π. Βερνάρδο και Θ. Λεονταράκη, μαζί με τη βοήθεια των μουσικών  Σ. Λέκκα, Δ. Σίδο και Ν. Φουντουκίδη. Τραγούδια και ήχοι στη μνήμη του πλημμύρισαν την Αίθουσα, σαγηνεύοντας και καθηλώνοντας το κοινό. Δείτε Περισσότερα

Μέσα από μια μουσική πανδαισία γονείς, εκπαιδευτικοί, συνεργάτες και μαθητές έγιναν ένα, ακολουθώντας τους μουσικούς ρυθμούς των τραγουδιών: «Σ’ αναζητώ στη ΣαλονίκηΠάντα γελαστοίΡόζαΤα λαδάδικα, Της μοναξιάς οι σκλάβοι, Γράψε μου κάτι, Υπάρχουν κάτι μελωδίες, Θεσσαλονίκη, Χαμένη Πασχαλιά, Για να σ’ εκδικηθώ, Κλείνω κι έρχομαι και πολλών άλλων», που ερμηνεύτηκαν από τον μεγάλο τραγουδιστή μαζί με άλλα ηχηρά ονόματα της λαϊκής και έντεχνης μουσικής σκηνής όπως: η Δήμητρα Γαλάνη, η σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Μάριος Τόκας, ο Σπύρος Παπαβασιλείου, ο Τάκης Μουσαφίρης ("Εμείς Οι Δυο" κ.α.), ο Χρήστος Νικολόπουλος ("Πάρε Αποφάσεις" σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου), ο Γιάννης Σπανός ("Ο Μητροπάνος τραγουδάει Σπανό"), ζώντας συγκλονιστικές μουσικές στιγμές. Τα τραγούδια του πάντα θα αντηχούν στις καρδιές των Ελλήνων και η φωνή του μαζί με την ερμηνευτική του δυνότητα θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μας.

Σας ευχαριστούμε για τις ευχάριστες στιγμές που μας χαρίσατε και που μας βοηθήσατε να αναπολήσουμε το παρελθόν, να χαρούμε το παρόν και να ονειρευτούμε για το μέλλον!!!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές, που συνέβαλαν στην υπέροχη αυτή μουσική διαδρομή. Ειδικότερα τους μουσικούς: Παναγιώτη Βερνάρδο: Τραγούδι – βιολί, Θοδωρή Λεονταράκη: Τραγούδι – κιθάρα, Στέλιο Λέκκα: Πλήκτρα, Δημήτρη Σίδο: Μπουζούκι και Νίκο Φουντουκίδη: Τύμπανα. Τους συνεργάτες του Σχολείου μας:  Γ. Σιδηρόπουλο για την επιμέλεια του Φωτισμού, Σ. Στοίλα και Δ. Τζουτζουδάκη για την επιμέλεια των videos και των φωτογραφιών και τέλος τον Π. Φρυγανιώτη και την Χ. Φρυγανιώτη για τη συνολική επιμέλεια της διοργάνωσης.