Πρόγραμμα AIESEC του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το Σχολείο μας, κατανοώντας την ανάγκη για πολυπολιτισμική και σφαιρική εκπαίδευση των μαθητών του, συνεργάστηκε για πέμπτη χρονιά με την AIESEC, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του κυρίου Maxym Rykhalskyi, Ουκρανικής καταγωγής, συνεργάτη της UOM Aiesec.
Ο κος Maxym Rykhalskyi ξεκίνησε τις διαλέξεις του, παρουσιάζοντας το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Ουκρανίας, ενώ μέσα σε ένα διαδραστικό πλαίσιο, αγγλόφωνου πάντα διαλόγου με τους μαθητές τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου μας, προχώρησε σε βιωματικές μεθόδους μάθησης, αναλύοντας τις έννοιες της ομαδικότητας (team spirit), της ηγεσίας (leadership) και της διαχείρισης του χρόνου (time management). Σε ένα εμπλουτισμένο πρόγραμμα μάθησης, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν θέματα κοινωνικής ευαισθησίας, ώστε να καλλιεργηθούν αυτές οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στη συνέργια, να κατανοήσουν τα παιδιά τον ίδιο τους τον εαυτό και έχοντας ενσυναίσθηση, να διαμορφώσουν προσωπική θέση, καλλιεργώντας την εμπιστοσύνη και την ισότιμη συνεργασία.

Λίγα λόγια για την Aiesec: Η Aiesec ιδρύθηκε το 1948 από νέους πανεπιστημιακούς φοιτητές ενώ σήμερα η AIESEC είναι παρούσα σε 126 χώρες και επικράτειες. Πραγματοποιεί πάνω από 26.000 ανταλλαγές φοιτητών, που συντονίζονται από πάνω από 70.000 “AIESECers”.
Ευχαριστούμε τον κο Maxym Rykhalskyi για τις μέρες που πέρασε κοντά μας και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο του.