Δυναμική παρουσία στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής.

Συνέδρια Πληροφορικής Γυμνασίου, συμμετοχή στο 11ο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας συμμετείχαν και φέτος στο 11ο Mαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που διοργανώθηκε στο Noesis. Οι μαθητές του Α΄1 παρουσίασαν στην κεντρική σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου την εργασία τους με θέμα: «Python Paddle Game» και οι μαθητές του Α΄2 στα E-posters την εργασία τους με θέμα: «Εντοπισμός περιπτώσεων σχολικού εκφοβισμού με την Python».
Στην πρώτη εργασία συντάχθηκε πρόγραμμα ανάπτυξης ενός παιχνιδιού. Σε αυτό μία μπάλα αναπηδά κάθε φορά που την αποκρούει μία οριζόντια ράβδος που τη χειριζόμαστε με τα βελάκια του πληκτρολογίου. Στη δεύτερη εργασία υλοποιήθηκε πρόγραμμα που δέχεται ως είσοδο ένα κείμενο και το βαθμολογεί συναισθηματικά, ώστε να μπορεί να προβλέψει πιθανό περιστατικό εκφοβισμού. Στις εργασίες χρησιμοποιήθηκε η γλώσσα προγραμματισμού Python. Η σύνταξη των προγραμμάτων, μία εξαιρετικά δημιουργική δραστηριότητα, βοήθησε τους μαθητές μας στην ανάπτυξη συνεργατικών δεσμών και στην δημιουργική αυτενέργεια.
Οι εργασίες των μαθητών παρουσιάστηκαν ενώπιον του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος κο Μυλωνά Θ. και στους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κ.κ Αλεξούδα Γ. και Εφόπουλο Β., αποσπώντας θετικά σχόλια! Οι μαθητές μας περιέγραψαν τον τρόπο δημιουργίας των εφαρμογών τους, καθώς και τα οφέλη που αποκόμισαν από τη συνεργασία τους και στο ζωντανό ραδιόφωνο που εξέπεμπε στο χώρο του συνεδρίου και κάλυπτε την εκδήλωση.
Για άλλη μια φορά αξίζουν Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη δυναμική τους παρουσία!!!