Το Δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων μας στο 11ο Συνέδριο Πληροφορικής.

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά η Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη των Εκπαιδευτηρίων μας έδωσαν το παρόν στο Συνέδριο Πληροφορικής που διεξήχθη όπως κάθε χρόνο στο Συνεδριακό Κέντρο του ΝΟΗΣΙΣ. Έχοντας εργαστεί εντατικά τους τελευταίους δύο μήνες, αξιοποιήσαμε τις δυνατότητες δύο προγραμμάτων προκειμένου να θίξουμε και να προβάλλουμε δύο θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος όχι μόνο των παιδιών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Ειδικότερα η Ε΄ τάξη έχοντας εκπονήσει ένα σχέδιο εργασίας με θέμα τη διαφορετικότητα και τις μορφές ρατσισμού που εκδηλώνονται στις σύγχρονες κοινωνίες, εξοικειώθηκε με την εφαρμογή TooDoo και δημιούργησε μικρές εικονογραφημένες ιστορίες. Με κύρια ¨όπλα¨ το χιούμορ και τη φαντασία, οι μαθητές αξιοποίησαν τις δυνατότητες του προγράμματος που διδάχθηκαν και σχεδίασαν έντεκα ευφάνταστες ιστορίες με μορφή κόμικ για έντεκα για να περάσουν τα μηνύματά τους για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και τις ίσες ευκαιρίες για όλους τους ανθρώπους.
Μια γλώσσα προγραμματισμού, τη Scratch 3.0, χρησιμοποίησαν οι μαθητές της Στ΄ τάξης για να παρουσιάσουν τα πιο δημοφιλή διαδικτυακά παιχνίδια, τους κινδύνους που αυτά εγκυμονούν και πώς μπορούν να προστατευθούν από αυτούς, αλλά και τα θετικά που μπορούν να αποκομίσουν με την ορθολογική χρήση τους.
Η συμμετοχή μας στο συνέδριο έκλεισε αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο για την πολύ καλή συνεργασία των παιδιών, όσο και για την εργατικότητα, το ζήλο και την άψογη παρουσία τους στο χώρο του συνεδρίου. Ο ενθουσιασμός των μαθητών μας, μας έδωσε ήδη το κίνητρο για να θέσουμε από τώρα υποψηφιότητα για το επόμενο Συνέδριο Πληροφορικής, την προσεχή σχολική χρονιά.