Ταξίδι στον μαγικό κόσμο των Λαϊκών Παραμυθιών και της Παράδοσης.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Εργασίας Ελληνικό Παραδοσιακό Παραμύθι… ένα Λαϊκό φαινόμενο οι μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Α΄ και Δ΄ τάξεων του Δημοτικού. Είχαν τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούν στην Αίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Σχολείου μας, τη συγγραφέα και αφηγήτρια Λαϊκών Παραμυθιών κα Ανθή Θάνου.
Ελληνικά Λαϊκά παραμύθια από διάφορα μέρη της χώρας μας, αλλά και παραμύθια από την παγκόσμια προφορική παράδοση είναι το υλικό της. Η αγαπημένη μας Παραμυθού μας αφηγήθηκε τέσσερα παραμύθια: « Το κουδουνάκι, Ο ποντικός και η θυγατέρα του, Η γριά με το ραβδί και η Κατσικούλα» που περιλαμβάνονται στο βιβλίο παραμυθιών ζωντάνεψαν με τη φωνή, την κίνηση, τη μιμική της αφηγήτριας και η μουσική και το τραγούδι του κυρίου Αλέξανδρου Μακρή συντρόφευσε και εξιστόρησε τα κατορθώματα των ηρώων.
Τα λαϊκά παραμύθια έχοντας πάντα ένα ηθικό δίδαγμα μας αποκάλυψαν πτυχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς και βοήθησαν τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα την ανθρώπινη φύση. Ήταν μια πρόβα ζωής για τους μαθητές, καθώς ακολούθησαν τους ήρωες σε όλες τις δοκιμασίες τους.
Στόχος είναι η ψυχαγωγία, η διασκέδαση αλλά και η παραμυθία – παρηγοριά, που τόσο ανάγκη έχουμε στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
…Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα… ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ!