Με τη 2η υψηλότερη βαθμολογία ο Όμιλος Ρητορικής στους 2ους Περιφερειακούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας και Αυθόρμητου Λόγου Γυμνασίων Κεντρικής Μακεδονίας 2019.

Τη 2η υψηλότερη βαθμολογία κατέκτησε ο Όμιλος Ρητορικής στους 2ους Περιφερειακούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας και Αυθόρμητου Λόγου για μαθητές Γυμνασίων Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας. Οι αγώνες οργανώθηκαν για δεύτερη συνεχομένη χρονιά στις εγκαταστάσεις του Σχολείου μας, σε συνεργασία με το 2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας υπό την εποπτεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και βαθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Πειραματικό Γυμνάσιο ΠΑ.ΜΑΚ..

 Οι μαθητές του Γυμνασίου μας απέσπασαν τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των 16 ομάδων που έλαβαν μέρος στους αγώνες. Η ομάδα Επιχειρηματολογίας του Σχολείου μας που αποτελούνταν από τους μαθητές μας Πολυχρόνης Β., Ράπτης Μ., Τσιάντας Χ., Βασιλειάδου Α. και Μήτρακα Ι. και επιχειρηματολόγησαν με επιτυχία, αποσπώντας επαινετικά σχόλια από τους κριτές.

Επιπρόσθετα η μαθήτριά μας Καράνου Ε. κατέκτησε την τέταρτη θέση στο αγώνισμα του Αυθόρμητου Λόγου από τους 25 διαγωνιζόμενους. Στο ίδιο αγώνισμα έλαβαν μέρος και οι μαθήτριες Βλάχου Α., Μπότζι Α και η Παταπούδη Α..

Η εκδήλωση αυτή υπήρξε το αποκορύφωμα πολύμηνης προσπάθειας και αγαστής συνεργασίας μεταξύ των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, της κ.κ. Ζάγκα Ελευθερίας, οργανωτικής συντονίστριας εκπαίδευσης του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της κ.κ. Ψυχογυιού Ευαγγελίας, συντονίστριας φιλολόγων του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. , της κ.κ. Αραμπατζή Χριστίνας συντονίστριας φιλολόγων του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία παλαιών μαθητών του σχολείου μας που υπήρξαν μέλη του ομίλου Ρητορικής. Η κ.κ. Σ. Μανούκα, πτυχιούχος του τμήματος Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και η Φ.-Μ. Μανούκα φοιτήτρια της Νομικής μίλησαν στους παρευρισκόμενους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για τη σημασία της ενασχόλησης με τη ρητορική για την επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή. Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο κ.κ. Ι. Μπάκας, υποψήφιος διδάκτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Πανεπιστημίου του Bath.

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού όλοι οι συμμετέχοντες, καθηγητές και μαθητές μιλούσαν με κολακευτικά λόγια για την άρτια οργάνωση και φιλοξενία που με χαμόγελο πρόσφεραν οι εθελοντές μαθητές μας καθώς και οι συνάδελφοι καθηγητές και το προσωπικό του σχολείου μας.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι ο Όμιλος Ρητορικής του Γυμνασίου έχει συμμετάσχει σε φιλικούς αγώνες στα δέκα και πλέον χρόνια της λειτουργίας του και πολλοί μαθητές του σχολείου μας έχουν λάβει σημαντικές διακρίσεις. Αυτό αποτελεί και αδιάψευστο επιχείρημα για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της άοκνης προσπάθειας των εκπαιδευτικών των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη.