Μουσειακή εκπαίδευση και Αγωγή στο Μουσείου της Βεργίνας.

Πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη ,στο πλαίσιο του προγράμματος Μουσειακή εκπαίδευση και Αγωγή , των μαθητών στης Δ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας στο Μουσείου της Βεργίνας, που είναι από τα σημαντικότερα της Μακεδονίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Η ιστορία της Μακεδονίας ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια τους μέσα από τα πολύτιμα εκθέματα –ευρήματα που ήρθαν στο φως τον Νοέμβρη του 1977 από την αρχαιολογική σκαπάνη του Μανώλη Ανδρόνικου και της ομάδας του.

Τα παιδιά θαύμασαν τις δύο χρυσές λάρνακες του Φιλίππου Β΄ και τις συζύγου του καθώς και το έμβλημα που κοσμεί: τον δεκαεξάκτινο ήλιο των Μακεδόνων. Εντύπωση προκάλεσαν τα ολόχρυσα στεφάνια και ο ξεχωριστός εξοπλισμός του βασιλιά. «Γνώρισαν»  τον Φίλιππο Β΄ και τον Αλέξανδρο μέσα από τις μοναδικής πιστότητας  προτομές τους.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι βασιλικοί τάφοι, του Φίλιππου Β΄ και του πρίγκιπα Αλέξανδρου Δ΄ ενταγμένοι μέσα στον χώρο του Μουσείου.

Αξιοσημείωτη υπήρξε η θερμή ανταπόκριση όλων των μαθητών από την αρχή έως το τέλος. Συμμετείχαν ενεργά, εύστοχα και με μεγάλο ενδιαφέρον αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη και επιπλέον γνώσεις για τους θησαυρούς που έκρυβε πάνω από 2.300 χρόνια μέσα της, η Μακεδονική  γη .

Αποχαιρετήσαμε το Μουσείο με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την ευχή να ξαναβρεθούμε  σύντομα εκεί.

Ευχαριστούμε τις ξεναγούς μας κ. Κατερίνα και κ. Ξανθή για την πολύτιμη συνδρομή τους προς αυτή την κατεύθυνση.