25 χρόνια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη βραβεύονται από την F.E.E!!!

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, μέλος της Foundation for Environment Education (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Διεθνής Οργάνωση με μέλη σε 73 χώρες παγκοσμίως)  οργάνωσε το Σάββατο 6 Απριλίου εκδήλωση βράβευσης των Σχολείων του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία», στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, βραβεύοντας 80 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα για την επιτυχημένη δράση τους στο δίκτυο μεταξύ των οποίων και το σχολείο μας.

Οι εκπρόσωποι των Περιβαλλοντικών Ομάδων, με τη βοήθεια της εμψυχωτικής θεατρικής ομάδας τέχνης Πάροδος, παρουσίασαν τη δράση τους σε μια κατάμεστη αίθουσα από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς από όλη την Ελλάδα. Η Εκδήλωση αυτή ήταν ιδιαίτερης σημασίας τόσο για την Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου, όσο και για το Σχολείο μας, καθώς φέτος συμπλήρωσαν αμφότερα 25 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας στο πρόγραμμα. Σε απ’ ευθείας σύνδεση μέσω skype η πρόεδρος του F.E.E. Lesley Jones συνεχάρη τους παρευρισκόμενους και χαιρέτισε την προσπάθεια.

          Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης και η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Β. Παυλοπούλου η οποία εγκωμίασε το έργο συντονιστών και μαθητών και απένειμε τα βραβεία και την Πράσινη Σημαία του Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία».

Τα μηνύματα που στάλθηκαν μέσα από το έργο του κάθε Σχολείου έδειξαν πως όλα είναι δυνατά και πως η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, αν επιθυμούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης και να διαμορφώσουμε νέες νοοτροπίες για το περιβάλλον του κόσμου που θέλουμε να ζήσουμε. Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη φυσικά πρωτοστατούν στην προσπάθεια αυτή εδώ και 25 χρόνια με το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης « ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ » αποδεικνύοντας σε όλους πως δεν αναζητούν το μέλλον αλλά το δημιουργούν.  

Η βράβευση λοιπόν αυτή ήρθε για να δείξει ότι η δημιουργικότητα, η διάθεση και η θέληση μπορούν να οδηγήσουν στην καταξίωση. Θερμά Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές του Σχολείου μας, τους εκπαιδευτικούς και φυσικά στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό κ. Κ. Τερζανίδη και τον Κ. & Κα Φρυγανιώτη για την αμέριστη συμπαράσταση στην προσπάθεια αυτή. Ευχόμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε δημιουργικοί και ό,τι κάνουμε να έχει πάντα επιτυχία!!