Στο Παιδικό Χωριό του Φιλύρου βγήκαμε όλοι ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Η  PLAY ROLE by FRYGANIOTIS College μετά την ολοκλήρωση του κύκλου εργασιών της και την  κατάθεση του επιχειρηματικού της σχεδίου αποφάσισε να διανείμει τα «κέρδη» της και να προσφέρει το χρηματικό ποσό στο Παιδικό Χωριό του Φιλύρου, συνδράμοντας στην εξαιρετική προσπάθεια του συγκεκριμένου μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Η εικονική επιχείρηση  « PLAY ROLE by FRYGANIOTIS College » δημιουργήθηκε μετά από τη διερεύνηση των μαθησιακών αναγκών των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων για βιωματική μάθηση, κατά την οποία έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν δραματοποιημένη όλη την ύλη του Σχολικού βιβλίου της ιστορίας, να συζητάνε με τους ηθοποιούς – συντελεστές της παράστασης θέματα που αναπαράγονται στο πέρασμα των χρόνων, να εμπεδώνουν την ύλη τους εύκολα και δημιουργικά, μαθαίνοντας με χαρά και κέφι.

Η Αποστολή της επιχείρησης ήταν να καταφέρει να εφαρμόσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια νέα μορφή μάθησης που θα  βοηθά τους μαθητές να εξοικειώνονται  με την Ιστορία του τόπου τους χωρίς καμία δυσκολία. Οι παραστάσεις που ανέβηκαν στα Δημοτικά σχολεία έγιναν αμιγώς από μαθήτριες του Σχολείου μας, οι οποίες προσφέρθηκαν εθελοντικά και πρόθυμα, χωρίς καμία αμοιβή να παρουσιάσουν την Παράσταση « Ιχνηλατώντας τα βήματα του Ρήγα Βελεστινλή». Ταυτόχρονα οι δυνητικοί επιχειρηματίες της PLAY ROLE by FRYGANIOTIS College δεν υπολόγισαν «επιχειρησιακή αμοιβή» και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς με αποτέλεσμα η « PLAY ROLE by FRYGANIOTIS College » να καταστεί κερδοφόρα.      

Η «PLAY ROLE by FRYGANIOTIS College» ξεκίνησε τις εργασίες της με τις βασικές αρχές του μάνατζμεντ και του μάρκετινγκ και αμέσως μετά προχώρησε σε έννοιες όπως ομαδικότητα, δημιουργικότητα, αποτελεσματικότητα αλλά προπάντων τήρησε την βασική αρχή - όλα τα μέλη μιας επιχείρησης πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και να λειτουργούν ως μια ολότητα - γεγονός που πέτυχε απόλυτα. Έτσι την Τρίτη 02/04/19, 20 μαθητές  με τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος κ.κ. Βαγιωνά Γ. και Ντούρου Σ. βρέθηκαν στο Παιδικό Χωριό Φιλύρου και παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την παρουσίαση που είχαν ετοιμάσει για αυτούς τα στελέχη του οργανισμού. Στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης οι μαθητές μας εφάρμοσαν όχι μόνο αυτό που διδάχθηκαν αλλά αυτό που πραγματικά αποτυπώθηκε μέσα τους  και δεν είναι άλλο παρά  η ανθρώπινη και ζεστή διάσταση της ψυχής. Νιώθουμε περήφανοι για δύο λόγους, από τη μια για την υλοποίηση των επιχειρηματικών δράσεων και από την άλλη για τον νέο ορισμό του ΚΕΡΔΟΥΣ που διατυπώσαμε στο σχολείο μας: Κέρδος: είναι η ψυχική διάθεση να το διανείμεις σε αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη!